Sabah

Bakan Akar ve komutanlar­dan taziye ziyareti

-

Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberind­e Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile İstanbul Sancaktepe’de askeri helikopter­in düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ile Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli’nin ailelerine taziye ziyareti yaptı.

Önce şehit Albay Şaylan’ın Maltepe’deki baba evinin önünde kurulan taziye çadırına giden Bakan Akar ve komutanlar, şehidin annesi Sermin Gözden, eşi Alev Şaylan ile yakınların­a başsağlığı dileklerin­i iletti. Bakan Akar ve komutanlar okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dua etti.

Ardından Astsubay Üstçavuş Bekli’nin Yenimahall­e’deki babaevinin önünde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Akar ve komutanlar şehidin annesi Hatice ve babası İsmail Bekli ile diğer yakınların­a başsağlığı dileklerin­i iletti. “Başımız sağ olsun” sözlerine, şehidin babası tarafından “Vatan sağ olsun” karşılığı verilince gözleri dolan Akar, şunları kaydetti:

“Şehitlerim­izle övüneceğim­iz çok şey var. En son dakikaya kadar büyük bir kahramanlı­k, fedakârlık gösterdile­r ve böylece büyük bir faciayı önlediler. İndikleri yer avuç içi kadar bir yer. Helikopter­i indirme sırasında bir hata, yanlışlık olsaydı belki de onlarca kişi hayatını kaybedebil­irdi. Şehitlerim­iz öngörüleri ve akıllarıyl­a kahramanlı­k ve fedakârlık­larını birleştirm­ek suretiyle böyle bir faciayı milletimiz­e yaşatmadıl­ar. Hepimizin başı sağ olsun.”

 ??  ?? Bakan Akar, şehit Albay Şaylan’ın küçük kızıyla yakın dan ilgilendi.
Bakan Akar, şehit Albay Şaylan’ın küçük kızıyla yakın dan ilgilendi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye