Sabah

Kahraman polisi binler uğurladı

-

PKK’lı teröristle­rin hücre evine düzenlenen operasyond­a teröristin açtığı ateş sonucu şehit düşen, polis memuru polis Birol Öztekin Diyarbakır’da toprağa verildi. 3 çocuk babası Öztekin için düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Bakan Soylu’nun omuzladığı şehidin naaşı gözyaşları ve ağıtlarla toprağa verildi.

Hilal Mahallesi’nde, PKK’nın hücre evine düzenlenen operasyond­a terörist Baver Damlayıcı ile çatışmaya girilmiş, teröristin siper ettiği çocuk nedeniyle çekimser kalan Öztekin, kurşunları­n hedefi olmuştu. Kalkan olarak kullanılan 4 yaşındaki çocuğun da teröristin öz oğlu olduğu ortaya çıktı. Evde olan diğer terörist Adnan Aktaş’ın kaçtığı öğrenildi.

Geniş kapsamlı çalışma başlatan Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri teröriste yardım ve yataklık ettiği gerekçesiy­le olayın yaşandığı adresteki 5 kişinin de aralarında bulunduğu 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturnm­anın sürdüğü belirtildi. HseyLn KAÇAR-Esat TAŞTEKİN-Necdet ÇAKIR

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye