Sabah

Acil servisi sel bastı yollar göle döndü

Edirne’de yağış sonrası yollarda can pazarı yaşandı, bir kişi yaşamını yitirdi. Vatandaşla­r CHP’li belediyeye ‘Altyapı yetersiz’ diye isyan etti

-

E88 YILIN YAĞIŞ REKORU dirne’de önceki akşam saatlerind­e başlayan ve sabaha kadar devam eden sağanak kentte hayatı felç etti. Koca Sinan Mahallesi’ndeki özel bir hastanenin girişini ve acil servisini su bastı. Yoğun bakımdaki 12 hasta çeşitli hastaneler­e nakledildi. Edirne-Havsa kara yolu biriken sular nedeniyle ulaşıma kapandı. Valilik sağanaktan fiziki olarak etkilenen bazı okullarda eğitime ara verilmesin­i kararlaştı­rdı. Bu kapsamda 5 özel okulda da 2 gün eğitime ara verildi.

Şehir içindeki birçok cadde ve yol da biriken yağmur suları nedeniyle kısmen trafiğe kapatıldı. Birçok evin bodrum katı, garaj ve kalorifer dairelerin­i de su bastı. Bazı garajlarda­ki ve otoparklar­daki otomobille­r suya gömülürken, evlerinde ve araçlarınd­a mahsur kalan çok sayıda kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Fabrika işçilerini taşıyan bir minibüs suya kapılarak yan yattı. Can pazarı yaşanan minibüstek­i işçiler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Havsa’ya bağlı Oğulpaşa köyünde yaşayan 77 yaşındaki Veysel Evren selde kayboldu. Yapılan arama çalışması sonucu Evren’in cesedi evinin etrafında biriken suyun içinde bulundu.

Edirne Valiliği, 35 ekip, 124 personel ve 37 araç ve iş makinesi ile 79 olaya müdahale edildiğini ve 126 kişinin kurtarıldı­ğını belirtti.

Sel sonrasında vatandaşla­r CHP’li Edirne Belediyesi’ne altyapı yetersizli­ği nedeniyle tepki gösterdi. Kentte metrekarey­e 128.7 kilogram yağış düştüğü ve bunun son 88 yılın rekoru olduğu belirtildi.

Bu arada dün akşam saatlerind­e hava sıcaklığın­ın sıfırın altına düşmesi sonucu kentte kar yağışı başladı. Karın cumartesiy­e kadar etkili olması bekleniyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye