Sabah

İDLİB İÇİN ADIM ATMAK GEREKİYOR

G20 zirvesinde Rusya lideri Putin’le buluşan Başkan Erdoğan: Hayati konuları görüştük

-

BAŞKAN Erdoğan, Çin lideri Şi Cinpin ve Japonya Başbakanı Abe’yle görüşmesin­in ardından Rusya lideri Putin’le buluştu. Erdoğan “İdlib’le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Dörtlü zirve önem arzetti” dedi. Başkan Erdoğan, zirvede ikinci kez ABD Başkanı Trump’la da görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’nin yapıldığı Arjantin’in başkenti Buenos Aries’te Costa Salguero Fuar Alanı’ndaki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Başkan Erdoğan Putin’le görüşmesiy­le ilgili olarak “G20 marjında Putin’le bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Bu ara hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. Türk Akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul’daki dörtlü zirve çok büyük önem arz etti. Tabi atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum” diye konuştu.

PUTİN’DEN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Putin, Erdoğan’a sorunlu konuların çözümü nedeniyle teşekkür ederek “İşbirliğim­izde çok önemli ilerlemele­r kaydediyor­uz. İstanbul toplantısı sonrasında da bu ilerlemeye dair çok güzel sinyaller alıyoruz” dedi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

GÜN BOYU DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Başkan Erdoğan Putin’le görüşmesi öncesi gün boyu diplomasi trafiğini sürdürdü. Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Şili Devlet Başkanı Pinera ile ikili görüşmeler gerçekleşt­irdi. Erdoğan Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer ve İngiltere Başbakanı Theresa May ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile de ayrı ayrı görüştü.

Başkan Erdoğan ‘Konsensus oluşturmak-Sürdürüleb­ilir Kalkınma ve İklim Sürdürüleb­ilirliği’ ve Fırsatları Elde EtmeAltyap­ı, Enerji ve Sürdürüleb­ilir Gıda Geleceği” temalı oturumlara katıldı. Erdoğan Arjantin devlet Başkanı Mauricio Macri’nin kapanış konuşmasın­a da iştirak etti.

TRUMP İLE DE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Erdoğan, zirvede ikinci kez ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Görüşmede başta PYD-YPG ve FETÖ olmak üzere terörle mücadele, Karadeniz’de gerginlik ve Suriye’deki gelişmeler ele alındı. Erdoğan, PYD-YPG’ye verilen ABD desteğinde­n rahatsızlı­ğını da dile getirdi.

 ??  ?? Erdoğan-Trump Erdoğan-Putin
Erdoğan-Trump Erdoğan-Putin
 ??  ?? BAşkAn RECEp TAyyIp ErDoğAn IkIlI tEmAslArın­ın ArDınDAn EşI EmInE ErDoğAn’lA BIrlIktE ArJAntIn DEvlEt BAşkAnı MAurICCIo MACrI’nIn lIDErlErIn onurunA vErDIğI AkşAm yEmEğI DAvEtInE kAtılDı. DIplomAtIk tEmAslArıy­lA DünyAnın Gözünün üzErInDE olDuğu ErDoğAn, Dün ABD BAşkAnı DonAlD Trump, İnGIltErE BAşBAkAnı THErEsA MAy vE ÇIn DEvlEt BAşkAnı ŞI CInpInG IlE DE Ayrı Ayrı Görüştü. BAşkAn ErDoğAn BuGün PArAGuAy’A GEçECEk.
BAşkAn RECEp TAyyIp ErDoğAn IkIlI tEmAslArın­ın ArDınDAn EşI EmInE ErDoğAn’lA BIrlIktE ArJAntIn DEvlEt BAşkAnı MAurICCIo MACrI’nIn lIDErlErIn onurunA vErDIğI AkşAm yEmEğI DAvEtInE kAtılDı. DIplomAtIk tEmAslArıy­lA DünyAnın Gözünün üzErInDE olDuğu ErDoğAn, Dün ABD BAşkAnı DonAlD Trump, İnGIltErE BAşBAkAnı THErEsA MAy vE ÇIn DEvlEt BAşkAnı ŞI CInpInG IlE DE Ayrı Ayrı Görüştü. BAşkAn ErDoğAn BuGün PArAGuAy’A GEçECEk.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye