Sabah

KILIÇDAROĞ­LU, TERÖR DESTEKÇİLE­RİYLE EL ELE

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun Almanya’da PKK yandaşları­yla görüşmesi tepki topladı

-

KILIÇDAROĞ­LU, Berlin’deki temasların­da terör örgütünün Alman Meclisi’ndeki destekçile­riyle buluştu. Her fırsatta PKK propaganda­sı yapan Sol Parti milletveki­lleri Sevim Dağdelen ve Evrim Sommer’le görüşen CHP liderine tepki yağdı. AK Partili Mustafa Yeneroğlu, “PKK destekçile­riyle poz veren Kılıçdaroğ­lu’nu kınıyorum” dedi.

Siyasetle spor dünyası arasında her zaman bir ilişki olduğu bilinir ama hiç bir zaman bu kadar yerel düzeye inme di. Bir süre önce Beşiktaş Kulüp Başkanı )ikret Orman’ın yönetimden bir arkadaşı nı CHP’den aday yap tırmak için Kemal Kılıçdaroğ­lu’na gitti ğini ve kulis yaptığını şu satırlarla duyurmuştu­m:

“Son günlerde kulis lerde konuşulan bir isim gerçekten şaşırtıcı; Beşiktaş Başkanı )ikret Orman. İlk başta inanma dım ama kulislerde söyle nenler yabana atılacak gibi değil. Orman önce kendisi için Kemal Bey’le konuştu. Ama sonra ne olduysa yönetimden Şafak Yazıcıoğlu adı dolaşmaya başladı¨

Yazı üzerine kulüp sitesinden, “Böyle bir görüşme olmadı” açıklaması yapıldı.

Ben de kısaca o açıklamaya yer ver dim ve o defteri kapattım. Ancak onlar kapatmamış... Dün sabah CHP’den tanıdı ğım bir dostum aradığında şaşırıp kaldım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, İstanbul Yeşilköy’deki Polat Otel’de )ikret Orman’la baş başa bir görüşme yapıyordu. Doğrusu merak ettim, bir büyük kulübün başkanı yerel seçim sürecinde ana muha lefet partisi genel başkanıyla ne konuşur? Aralarında özel bir dostluk mu var yoksa fut bol veya sporla ilgili yasal bir çalışmaya des tek mi isteniyor?

Bana aktarılan görüşmenin bunlar la ilgisi olmadığı direkt İstanbul seçimleriy le ilgili olduğuydu. Hatta bazı isimlerin öne rildiği söylendi. Daha önce de yazdığım gibi Orman, kulüp yönetimind­en Şafak Yazıcıoğlu’nun Beşiktaş Belediye Başkanı olmasını istiyor. Acaba bu kez de onun için mi gitti? CHP’lilere göre Orman’ın ikinci bir alternatif­i daha varmış: Gökhan Sarı...

Görüşmede bana çok daha sürpriz gelen bir başka büyük kulüp başkanı da varmış. Acaba Ali Koç mu? İlginç,ama bana daha ilginç gelen şu sorunun cevabını merak edi yorum: Acaba kulüp borçlarını­n büyüklüğüy­le başkanları­n siyasete merakı arasında bir bağ var mı?

 ??  ?? Sevim Dağdelen Helin Evrim Sommer
Sevim Dağdelen Helin Evrim Sommer
 ??  ?? MahPXW Ö9ÜR
MahPXW Ö9ÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye