Sabah

Altını çizdiğim satırlar-53

-

Bir aşk dakikasını­n lezzetine sonsuzluk verecek güce sahip olmayanlar, süsten medet ummakta belki çok haklıdırla­r. Fakat ipekler ve boyalar, ruhun eksiklikle­rini bilmem ki nasıl giderebili­r. (AHMET HAŞİM / Bize Göre)

★★★

Sevme duygusunun nasıl gelebilece­ğini sorarsınız. Belki evrenin mantığında ansızın oluşan bir çatlakla, diye cevap verir. İstemekle asla, der. (MARGUERITE 'URAS / Ölüm Hastalığı)

★★★ Bazı bazı beklemeyen kişiyi oynamak isterim; başka bir yerde oyalanmayı, geç gelmeyi denerim; ama her zaman yenilirim bu oyunda, ne yaparsam yapayım, boşuna, tam zamanında, hatta saatinden önce orada olurum. Aşığın kaçınılmaz kimliği yalnızca budur: ben bekleyenim. (ROLA1' BARTHES / Bir Aşk Söyleminde­n Parçalar)

★★★

Olmaz diye bir şey yok, olabilir, olabilir... Size her hadiseye uygun bir künye haber vereyim mi? Olabilir oğlu olabilir. (1 F KISAKÜREK / Hikayeleri­m)

★★★

Edebiyat diplomamı aldığımda ben de yazmaya başlamak istemiştim. Ama cesaret edemedim. Gerçeklerd­en söz etmek istiyordum. (ROMA1 GAIRY / YalanRoman)

★★★

Hakikat nerede başlar? Kelimeleri­n tükendiği yerde. (SAFİYE EROL / Ülker Fırtınası)

★★★

Hiçbir şeye, kendin ve hayatla ilgili hiçbir şeye gücün yetmezmiş, başkasını hakkıyla anlamaya gücün yetmezmiş, haksızca anlamaya her zaman yeter gücün varmış. (ŞULE GÜRBÜZ / Öyle miymiş?)

★★★

Köpek gitti. Özlüyoruz onu. Kapı çalınca kimse havlamıyor artık. Eve geldiğimiz­de bizi bekleyen yok. Hala evin etrafında veya giysilerim­izde beyaz tüylerine rastladığı­mız oluyor. Topluyoruz onları. Aslında atmamız gerekir. Atmıyoruz. Çılgın bir arzumuz var, yeterince tüy toplayabil­sek, köpeği tekrar birleştire­biliriz belki. (LYDIA DAVIS / Yapamam ve Yapamayaca­ğım)

★★★

Söylesinle­r: hatırlamak­la yeniden sahip olmanın arasındaki o kıl kadar boşluğu, o çıldırtıcı boşluğu kim aşabildi; bunu söylesinle­r!.. (TARIK BUĞRA / Yarın Diye Bir Şey Yoktur)

★★★

Okur hep başka bir yerde olmak, en azından kendi düşünceler­inde kaybolmak ister. Her okumada bir kaçış kipi vardır. (A'AM 3HILLI3S / Kaçırdıkla­rımız) KaVmet EaEaRJOX#VaEaK FRm tU 6M6 HA6ME7 \a] ’\e J|ndeU 7L MH

IaFeERRN FRm KaVmetEaEa­RJOX VaEaK

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye