Sabah

Ramazan Hayatı omuzladı 224 kilo ne ki...

Ramazan Yaman, 15 yaşında. Maddi yetersizli­kler nedeniyle 10 yaşında çocuk bakım evine bırakıldı. Ramazan’a devlet sahip çıktı. Beden eğitimi öğretmeni haltere yönlendird­i. O Ramazan dün toplamda 224 kilo kaldırarak Türkiye 2’ncisi oldu...

-

Ramazan Yaman, 2003 yılında Afyonkarah­isar Işıklar Kasabası’nda doğdu. İlkokulunu burada tamamlayan Ramazan’ı ailesi maddi yetersizli­kler nedeniyle 2013’te Ayonkarahi­sar Çocuk Bakımevi’ne verdi. 10 yaşında bir başına kalan Ramazan’a ‘devlet babası’ sahip çıktı. Kötü kaderi, bakımevind­e beden eğitimi öğretmeni, milli sporcu ve halter antrenörü Abdurrezza­k Avcı ile tanışınca değişti. Ramazan, yaşadığı travmanın yükünü halter kaldırarak atmaya başladı... 2 yıl sonra profesyone­l bir sporcu olmuştu artık. İlk şampiyonas­ı Bursa’daydı, Türkiye Okullar Arası Halter Şampiyonas­ı’nda 7’nci oldu. Ramazan, her yıl kendi rekorunu kırarak klasman atlayarak başarmanın hazzını yaşıyordu. Ailesi yoktu yanında ama ona çok daha fazla emek veren antrenörü Abdurrezza­k Avcı hep yanı başındaydı. Genç sporcu 2018 yılı eylül ayında Niğde’de düzenlenen Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonas­ı’nda 98 kg koparma, 118 kg silkme toplamda 216 kg kaldırarak üçüncülüğe imza attı. Ramazan dün ise Yıldızlar ve U15 Türkiye Halter Şampiyonas­ı’nda, U15 kategorisi­nin 89 kilo sikletinde koparmada 101 kilo, silkmede 123 kilo olmak üzere toplamda 224 kilo kaldırarak Türkiye 2.’ncisi oldu.

YENİ NAİM’İMİZ OLACAK

Önüne çok daha büyük hedefler koyan Ramazan, Türkiye’nin yeni Naim’i (Süleymanoğ­lu) olmak istiyor. Ramazan Yaman, “Hayatta yaşadığım tüm zorlukları halter kaldırdıkç­a yok etmeye çalışıyoru­m” diyor ve ekliyor: “Amacımız bayrağımız­ı dünyanın her yerinde göndere çekerek İstiklal Marşımızı okutmak. Güreşten sonra en çok madalya halter branşında alınıyor. En büyük hayalim dünya şampiyonu olmak. Bu da ancak azim gayret karar ve disiplin ile olur. Antrenörüm Avcı’nın bende çok emeği var. Onu daha çok sevindirec­eğim...”

 ??  ?? 7üOa\ CANBOLA7 Yaman, antrenö rü Abdurrezza­k Avcı ile birlikte.
7üOa\ CANBOLA7 Yaman, antrenö rü Abdurrezza­k Avcı ile birlikte.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye