Sabah

Oturmasını kalkmasını bilen Türkiye!

-

Hafta sonu gündem, oyuncu Ahmet Kural ile şarkıcı Sıla mevzuuna geri sardı.

Sebebi ise, Buket Aydın’ın Kanal D Haber’de, Sıla’nın “şiddet gördüm” dediği olaydan saat sona çekil miş görüntüler­i yayınlamas­ı.

9ideoda, bir gece önce dayak yediğini iddia eden Sıla, arkadaşlar­ıyla eğlenirken görülüyor. dok da neşeli. Haberde ayrıca, Sıla’nın aldığı darp raporundak­i ezikle rin, morlukları­n görülmediğ­inin altı çiziliyor.

genel olarak Sıla’nın yanında yer alan kamuoyu şimdi Kural’ın ifti raya uğramış olabileceğ­i ihtimalini tartışıyor.

Olayı soruşturan sav cılık sözünü ettiğimiz görüntüler­i deliller ara sına almış. Teknik incelemele­rin ardından görüntüler­in ne zaman çekildiği netleşince olay aydınlanac­aktır. Benim tavrımsa yine aynı ilkesel zemine dayanıyor...

Herkes dalgaya kapılıp Kural’a yüklenirke­n “bir durun” demiştim... Bu kadar az bilgiyle hayatları kaydıracak net kanaatlere varılmasın­a itiraz etmiştim...

Çünkü hiçbir özür, düzeltme, tekzip, olayın ardından işleyen linç mekanizmas­ı nedeniyle maddi manevi zarara uğrayan Kural’ın kayıpların­ı telafi edemez di. Düşünseniz­e, Kural’ın ortağı nam-ı diğer arka daş kurbanı Murat Cemcir bile yargısız infazın bedeli ödüyor. Adamcağız da yok oldu ortalıktan.

Dolayısıyl­a şimdi de peşin hükümde bulunmamak lazım diyorum. Belki de zor bir gece geçiren Sıla, ertesi gün arkadaşlar­ıyla kafa dağıtıyord­ur, o kadar. Kimilerimi­ze garip gelse de bu da ne suç ne de ayıp. Ecnebi dergileri, “Türk kadınları baş kaldırmalı” manşetiyle çıkıyor.

Anaerkil toplum pratikleri­nin dünya üzerindeki en belirgin izlerine hala rastlanıla­n Anadolu’da yaşasak da... Bu top raklarda doğmamız, inançlarım­ız ya da gelenekler­imiz nedeniyle “kadın dövmeye meyilli yaratıklar” olduğunu kabul etmemiz isteniyor. Öyle ki, ABD’de ve AB’de kadına şiddet oranlarını­n Türkiye’yi fersah fersah geride bıraktığın­ı söyleyen “kadın düşmanı” ilan edi- liyor. Başka konularda bilimsel olan istatistik bu tip olaylarda “her zaman doğruyu göstermez” diyerek küçümseniy­or. Sonuçta da bant yine sarıyor ve mağdur kadın oluyor. Çünkü, “otur masını, kalkmasını bilecek canım” diye anılan kadın, Türkiye’nin oturmasına, kalkması na karar vermek iste yen rakiplerin­e meze yapılıyor.

Ama kimilerine göre bu ilgi alaka az bile.

Baksanıza, altı üstü bir aşk hikayesini­n orta yerine, “Kadının beyanı esastır” diye slogan atarak dalıveren, geçkin ve mutlaka sinirli politik ablalar, abiler, bu halkı kadına şiddeti umursamama­kla suçluyor...

Üçüncü şahıslar olarak, uzaktan gördüğümüz iki kişi arasında geçen şiddet li saniyeler hakkında ne

çok şey biliyoruz değil mi"

Belki aranızda bu ilgiden yakınan “Başka mevzu mu kalmadı” diye yakınanlar bile var.

 ??  ?? Olayın başında MHOLK AL7,NO.
Olayın başında MHOLK AL7,NO.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye