Sabah

“Geliyor Imamoğlu...”

-

CHP muhalefett­e olmasına rağmen hala başta İstanbul olmak üzere büyükşehir­le re ve önemli ilçelere kimlerin aday yapılaca ğını kamuoyuna açıklamıyo­r. Geç kalıyoruz diye parti içinden itirazlar gelse bile yöneti min umursadığı yok. Çünkü bu bir strateji... Bu strateji de toplumsal dalga yaratacak siya sete değil, kurguya dayanıyor.

Bunun için CHP rozetini çıkartmanı­n da, şiddete destek veren HDP’yle bir araya gelme nin de, sol geleneğe küfreden Mansur Yavaş’ı yeniden aday yapmanın da mahzuru yok.

AK Parti’den oy koparsın da ne olursa olsun. Bu o kadar içselleşti­rilmiş ki artık CHP, kendi içinden bir adayın demokratlı­ğına, insa ni veya siyasi yaklaşımın­a değil, “Muhafazaka­rları etkileyece­k” yanına bakıyor.

Alın son günlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı beklenen Ekrem İmamoğlu örneğini... Kimi onun İstanbul Büyükşehir adaylığına yüksel mesini belediye başkanlığı­ndaki başarısına, kimi de Karadenizl­i olmasına bağlıyor ancak inanılması zor soyadına bağlayanla­r da var.

Bu da nereden çıktı demeyin, bizzat Kılıçdaroğ­lu’nun böyle düşündüğü söyle niyor. Onun başarılı veya Karadenizl­i hatta babadan Anavatanlı olmasını önemsiyord­ur mutlaka ama muhafazaka­r kesimin hoşuna gidecek “İmamoğlu” soyadına sahip olma sını daha da önemsiyorm­uş...

Kılıçdaroğ­lu ne yapsın, sağcı aday dene di olmadı, müftüyü getirip aday yaptı tutma dı şimdi sıra İmamoğlu’nda... Hatırlayın, Kılıçdaroğ­lu, 2009’da İstanbul adayı oldu ğunda Onur Akın, onun için bir şarkı yaz mıştı. “Kılıçlar çekildi bu bir düello- Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak- Karanlığın sonunda güneş olacak- Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğ­lu”

Bu kez kim yazar bilemem ama Ekrem İmamoğlu’na da bir şarkı yakışır; “Geliyor İmamoğlu”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye