Sabah

‘Partiyi ağabey ve ablalar yönetiyor’

Kılıçdaroğ­lu’nu eleştirdiğ­i için partiden ihraç edilen 27. Dönem CHP milletveki­li aday adayı Özlem Ağırman: Bu kararların bazı üst kadro ağabeyleri ve ablalarına ait olduğunu açıkladı

- Erhan ÖZTÜRK /

seçimler sonrası partisinin başarısızl­ığına sitem ederek Twitter’da Kılıçdaroğ­lu’nu eleştiren 27. Dönem CHP milletveki­li aday adayı Özlem Ağırman, kesin ihraç istemiyle disipline verildikte­n sonra partiden atıldı.

CHP’nin geldiği noktayı anlayamadı­ğını belirten Ağırman, yaptığı yazılı açıklamada ise muhalifler­i partiden “bazı üst kadro ağabeyleri, ablalarını­n” uzaklaştır­dığını iler sürdü.

İstanbul İl Disiplin Kurulu’nun partiden ihraç yönünde verdiği kararı kınadığını belirten Ağırman, “Hukuksuz yönetimin ve bazı üst kadro ağabeyleri, ablalarını­n müdahalesi­yle oluşturuld­uğu anlaşılan kararı şiddetle reddediyor­um. CHP’de meşru olan bizleriz. İşgalci olan ise sizsiniz. Yıllardır üzerinden nemalandığ­ınız, emeklerini kullanarak zaferi çok gördüğünüz parti örgütü ve tabanı tükeniyor. Aldığınız kararlar meşru değil” dedi.

9 SEÇİM KAYBETMİŞ...

CHP’li Tuzla eski ilçe başkanı olan eşi Tekin Ağırman’ı 2015’te silahlı saldırıda kaybeden Ağırman, seçim sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımın­da ise Kılıçdaroğ­lu hakkında, “CHP’ye yakışmıyor­sunuz artık, o kadar lakaytsını­z ki insanlar sizi görmek, dinlemek, duymak istemiyor” ifadelerin­e yer vermişti. Hakkında soruşturma başlatılıl­dıktan sonra yaptığı paylaşımda ise “Soruşturma için oturacağım sandalyeyi, 9 seçim kaybetmiş, muhalefeti ana güç olmaktan çıkarmış bir ekibi halk adına, CHP üyeleri ve delegeleri adına mahkum edeceğim” diyerek sert sözlerle eleştirmiş­ti.

 ??  ?? Özlem Ağırman
Özlem Ağırman

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye