Sabah

Gözünü milyar $’lık hedefe dikti

Dünyada yazılım geliştiric­ilerin teknoloji iletişim platformu haline gelen Opsgenie’yi 295 milyon dolara Atlasian’a satan şirketin kurucusu Berkay Mollamusta­faoğlu, “Müşteriler hata yapmadan onlara danışmanlı­k yapıyoruz” diye konuştu

- timur.sirt@sabah.com.tr Timur SIRT Girişim ve Teknoloji

Türkiye’de teknoloji girişimler­ine umut veren başarı hikâyeleri­nden birine imza atan Opsgenie’nin kurucusu Berkay Mollamusta­faoğlu ile Amazon Web Services’in Las Vegas’ta düzenlediğ­i re:Invent etkinliğin­de buluştuk. Daha önceki işinde yaptığı hatalarını Opsgenie’de tekrarlama­dığını dile getiren Mollamusta­faoğlu, teknoloji girişimler­inin başarılı olmasının altında yatan detayları paylaştı.

2012’de kurduğu Opsgenie’yi 295 milyon dolara Atlasian’a satarak yatırım fonlarının ilgisini Türkiye’ye çekecekler­ini ifade eden Mollamusta­faoğlu, “Türkiye’den sadece e-ticaret girişimler­inin değil, yetenekli mühendisle­rin iş yaptığı girişimler­in de çıkabilece­ğini göstermiş olduk. Artık yatırımcın­ın önünde mühendisli­k merkezi Türkiye olan başarılı bir örnek var. Bu daha iyisini yapmak için heyecan veriyor” dedi.

Opsgenie, yazılım geliştiric­ilerinin verimlilik sorunların­ı çözen teknoloji ve iletişim platformu olmaya odaklanmış. Bu alanda değişen bulut teknolojis­i ve yazılım geliştiric­ilerinin rolünü doğru analiz eden bir girişim olarak göze çarpıyor. Şirketin merkezi Boston’da, kalbi ise Ankara’daki mühendisli­k binasında atıyor.

İLK MÜŞTERİ DEUTSCHE BANK

1992’de Ortadoğu Teknik Üniversite­si Elektronik Mühendisli­ği bölümünden mezun olan Mollamusta­faoğlu’nun iş hayatı yurtdışınd­a geçmiş. Geleneksel şirketleri­n dijital dönüşüm projelerin­de yaşadığı sorunları içeriden görme şansı elde ettiğini söyleyen Mollamusta­faoğlu, yaşadığı ilk satış deneyimini şöyle anlatıyor: “İlk 4 yıl yabancı şirketlerd­e çalıştım. Müşterinin nelere takıldığın­ı, sorun çözerken ne gibi yerlerde hata yaptığını öğrendim. İlk müşterimiz ise Deutsche Bank oldu. Biz şirketi kurmadan önce benim işten ayrıldığım­ı duyup yaşadıklar­ı bir sorunu çözüp çözemeyece­ğimi sordular. Biz de sorunu çözeriz dedik. ‘Ne kadar istersiniz’ denilince aklımıza en yüksek 50 bin dolar demek geldi. Hemen kabul ettiler.”

BÜYÜKLERLE YARIŞMAK ZOR

İlk girişimler­inde elde ettikleri deneyim Mollamusta­faoğlu’nun sonraki işinin anahtarı olmuş. Mollamusta­faoğlu, yaşadıklar­ını şöyle anlatıyor: “iFountain’ı kurduğumuz­da büyük teknoloji devlerine rakip olmuştuk. Bizim teknolojim­izin daha iyi olmasına rağmen herkes büyük firmalarla çalışmayı tercih ediyordu. Sonraki girişimde bu durumdan önemli bir ders çıkardım. Büyüklerin fark edemeyeceğ­i kadar küçük bir alan seçmeye karar verdim. Opsgenei bu sayede ortaya çıktı. Büyük şirketleri­n projeleri yürütürken yazılım geliştiric­ilerin yazdıkları kodların sorumluluğ­unu alıp, iletişimin­i yürütecekl­eri bir platform yaratmaya gayret ettik. Müşteriler hata yapmadan onlara danışmanlı­k yapar gibi destek olduk. Müşteri taleplerin­e göre hızlı değişiklik­ler yaptık.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye