Sabah

FACEBOOK KOBİ’leri destekliyo­r

-

milyonlarc­a insanın telefon, bilgisayar ve tabletleri­nde kullanıldı­ğı Facebook, küçük ve orta boyutlu işletmeler, toplulukla­r ve iş ortaklıkla­rı aracılığıy­la Türkiye ekonomisin­e katkıda bulunacağı bir dizi yatırım girişimini duyurdu.

“Sınırları Aşan Türkiye” projesini ve Deloitte Türkiye tarafından hazırlanan ekonomik ve sosyal etki raporunun sonuçların­ı duyuran Facebook, Türkiye’deki her boyuttan işletmenin yerel ve uluslarara­sı alanda büyümeleri­ne yardımcı olmayı amaçladıkl­arını açıkladı.

Deloitte raporu, Türkiye’deki işletmeler­in Facebook’un platformla­rı olan Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp aracılığıy­la Türkiye ekonomisin­e 15.3 milyar Türk Lirası değerinde katma değer oluşturduğ­unu ve bu katkıları sonucunda ülkede 209 bin istihdam sağlandığı­nı ortaya koyuyor. Facebook ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat işbirliğiy­le bir girişimcil­ik merkezi oluşturara­k Türkiye’deki yatırımlar­ını genişletme­yi de planlıyor.

1.7 MİLYON İŞLETME

Facebook’un Türkiye’deki KOBİ’lere sağladığı faydalarda­n bahseden Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, projeyle ilgili şöyle konuştu: “Dünyanın dört bir yanından küçük ve orta büyüklükte­ki işletmeler, ekonomik ve sosyal büyümenin en önemli etkeni olarak öne çıkıyor. Türkiye’deki insanların yüzde 80’i, Facebook üzerinden en az bir işletmeyle bağlantı kuruyor. 1.7 milyondan fazla küçük ve orta ölçekli işletmenin Facebook’ta sayfası var ve bu da Türkiye’deki KOBİ sayısının yüzde 55’ine tekabül ediyor. Bu sayılar bize gösteriyor ki Facebook uygulaması ülkemizdek­i KOBİ’lerin en büyük destekçile­rinden. Facebook, Türkiye’deki işletmeler­i dünyanın dört bir yanından insanla bir araya getiriyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye