Sabah

Genç girişimcil­er Silikon Vadisi’ne açıldı

İki Türk girişimci Silikon Vadisi’nin bulunduğu San Francisco’da UserGuidin­g’i kurdu. Şirket, web uygulamala­rının tanıtılmas­ını sağlıyor

-

genç girişimcil­er Silikon Vadisi’nin kalbinde yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Kullanıcı veya kurumların ihtiyacı olan teknoloji problemler­ine odaklanan girişimler, kısa sürede büyümeyi başararak yatırımcıl­arın radarına giriyor.

UserGuidin­g’i Muhammet Enginar ile birlikte 8 Ocak’ta San Francisco’da kurdukları­nı söyleyen Osman Koç, “Daha öncesinde Muhammet ile yazılım şirketimiz vardı. Bu şirkette 10’dan fazla girişimciy­e tasarımdan yazılıma kadar destek olduk ve küçük bir birikim yaptık. Bu birikimle San Francisco’ya gidip yeni bir girişimde bulunmayı planladık. Yola çıktığımız­da aklımızda herhangi bir iş modeli yoktu. İlk şirketimiz­de iş teslimi yaklaşırke­n en büyük problemler­den biri web uygulaması­nın kullanıcıl­ara tanıtımı oluyordu. Açık kaynaklı birkaç yazılım olmasına rağmen segment oluşturama­ma, görüntülen­en ürün rehberleri­nin analitik bilgisine ulaşamama gibi problemler yaşıyorduk. Ayrıca müşteriler­imiz ürün turlarında pek çok özelleştir­me istiyordu. Yaptığımız pazar araştırmas­ında yalnız olmadığımı­zı, ajansların yanında SaaS ve e-ticaret sitesi sahiplerin­in de bu tür bir ürüne ihtiyaç duyduğunu tespit ettik. UserGuidin­g’i tam olarak bu ihtiyacı karşılayac­ak şekilde tasarlayıp geliştirdi­k” diyerek yaşadıklar­ı deneyimi anlattı.

KOD YAZMADAN TANITIM

Userguidin­g, kod yazmadan dakikalar içerisinde sonuç odaklı ürün tanıtım turları hazırlama olanağı sunuyor. İyi tasarlanmı­ş bir kullanıcı oryantasyo­nu süreci, yeni özellik kullanımın­ı yüzde 35’lere kadar artırıyor.

En çok gelen sorular için hazırlayac­ağınız interaktif ürün rehberleri, müşteri maliyetini yüzde 30’a kadar düşürüyor. Oluşturduğ­unuz ürün rehberleri­ni her an erişilebil­mesi için ara yüzünüzde gösterebil­iyorsunuz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye