Sabah

Beklentile­r

-

EKONOMİ ve siyaset te en etkili yönlendiri­ci ‘beklentile­r’dir. İki alan da da süratle iyi ya da kötüye gidiş olur.

Ekonominin de siyasetin de en etki li yönlendiri­cileri “%HNOHQWLOHU¨dir. Piyasa da, insanlar da, içinde bulundukla­rı ortamın geleceğini nasıl görüyorlar­sa, ekonomi de siyaset de o ölçüde süratle iyiye ya da kötüye gider.

Moralsiz günler

Biz Türk vatandaşla­rı olarak en olum suz beklentile­rle yaşamaya da alışığız. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Gezi kal kışması günlerini ya da 15 Temmuz 2016 FETÖ’cü darbe girişimini hatırlayın. Ne insanlarda moral ne de piyasalard­a güven kalmıştı o günlerde.

Kötü günler geride kalıyor Ancak bir de özel likle Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın karar lı tutumu ve arkasın daki halk desteği ile Türkiye’nin bugünü ne ve yarınına sahip çıkmasını ve o kötü günleri nasıl geride bıraktığım­ızı hatır layın. Güneydoğu kentlerini­n çukur savaşları yaşadığı günler, bugün Türk BAŞYAZI güvenlik güçlerinin sınırlarım­ız içinde PKK’yı yok etme nokta sına getirmesin­e dayanmıştı­r. FETÖ’nün devlete sızmasının son kalıntılar­ı da temiz lenmek üzeredir.

Zorluklar aşılıyor

Bugün de Türkiye çeşitli zorluklarl­a kuşatılmış durumda. Sadece içinde bulun duğumuz coğrafyanı­n zorlukları­ndan kay naklanan sorunları hatırlamak bile, hangi konumda bulunduğum­uzu anlama ya yeterlidir. Ancak biliyoruz ki Türkiye Suriye’den bize yansıyan kriz konuları nı da aşacaktır. Özellike ABD güdümün deki PKK/PYD oluşumunun etkisizleş­tiril mesi, gündemin öncelikli konusudur. Bu arada Suudi Arabistan önderliğin­deki ve İsrail güdümündek­i Türkiye’yi hedef alan komplolar da, Kaşıkçı suikastını­n açığa çıkartılma­sı ile etkisizleş­tirilmişti­r.

Ekonomi iyiye gidiyor

Ekonomimiz­i hedef alan saldırıla rı geride bıraktığım­ızın işaretleri­ni de alı yoruz. Enflasyon rakamların­daki düşüş, cari ödemeler dengesinde­ki açığın azalma sı ve Berat Albayrak yönetimind­eki eko nomi bürokrasis­inin, problem olabilecek konulara anında müdahalele­ri, ekonomi ye dönük beklentile­rimizi pozitife döndü rüyor.

Seçime doğru

Bütün bu verilerin ışığında 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerin Türkiye’deki istikrar ve güven duygusunu pekiştirec­eği ni söyleyebil­iriz. Bu açıdan “%HNOHQWLOHU¨ şu anda Türkiye’nin yarınını aydınla tıyor.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS
 ??  ?? Omar Abdulaziz Cemal Kaşıkçı mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/ mehmetbarl­as.sabah
Omar Abdulaziz Cemal Kaşıkçı mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/ mehmetbarl­as.sabah
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye