Sabah

Adalet Hanım!.

-

Boğaziçi Üniversite­si, Ara Güler, Güher Pekinel, Gülsin Onay, Yaşar Kemal, İdil Biret, Leyla Gencer, Yaşar Kemal’in de içinde olduğu kültür ve sanat adamlarına Fahri Doktorluk Unvanı vermeye devam ediyor.

Geçen hafta da yazar Adalet Ağaoğlu’na cüppe giydirmişl­er.. Haberim olsa giderdim.

Adalet Hanım, fevkalade değerli arşivini Boğaziçi Üniversite­si’ne armağan etmiş, yıllar önce.. Milliyet’te Gülden Öktem yazmış orda okudum.

Boğaziçi’ni alkışlıyor, Adalet Hanımı yürekten kutluyorum ama ona uzun zamandır her vesile ile sorduğum sorumu da tekrarlıyo­rum.

Gene yıllar önce, ortak dostumuz Zeliha Berksoy, Akatlar Kültür Merkezi Sanat Yönetmeniy­ken, onun odasında bir Tiyatro Müzesi kuracağını­zı anlatmıştı­nız.

Ben de Mücap Ofluoğlu Ustanın ölmeden önce bana hediye ettiği dosyadan söz etmiştim, size..

Mücap Usta, Şehir Tiyatrolar­ında Cyrano’yu oynarken, ezber için kendisine verilmiş teksir metnini, altlarını çizerek, kenarlara ve alta el yazısı notlar düzerek, hem ezberi, hem yorumu için hazırlamış, bir Yaşamdan Dakikalar sırasında benim Cyrano aşkımı öğrenince de bana hediye etmişti.

Sizi dinlerken “Bu dosya bu müzeye yakışır” dedim Adalet Hanım, ve benim gibi bir Cyrano ve Mücap Usta sevdalı sı bir adam için gerçekten servet o dosya yı size teslim ettim. Müze açılmadı Adalet Hanım!.

Peki o dosya ne oldu?.

Onu da Boğaziçi’ne verdiyseni­z, sorun yok.. Vermediyse­niz, o zaman bana iade edin ne olur!.

Ama lütfen iade edin!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye