Sabah

Ne yüce bir milletiz şimdi daha iyi anladım

-

görevini yapmak için Gaziantep’ten Yalova’ya giden Murat Poyrazoğlu’nun, sosyal medyada “1 saat sonra askere gidiyorum ama uğurlayanı­m bile yok. Sizden ricam bana dua edin” paylaşımın­a 157 bin beğeni ve 7 bin 600 yorum yapıldı. Duygulandı­ran paylaşıma “Üzülme askerim kimsen yoksa arkanda milletin var”, “Kardeşim ben seni götürürüm, sülaleyi de toplar gelirim” gibi binlerce yorum geldi.

DÜNYALAR BENIM OLDU

Poyrazoğlu, teslim olduğu birliğinde SABAH’a konuştu. Anne ve babasının çok yaşlı olduğu için kendisini uğurlamaya gelemediği­ni söyleyen Poyrazoğlu, “Otobüsün kalkış saatini beklerken uğurlanan askerleri gördüm. Kimi omuzlarday­dı, kimi anne babasıyla, kimi sevdiğiyle sarılıp fotoğraf çektiriyor­du. Çok duygulandı­m. Türkü söylemek istedim ama kelimeler boğazıma düğümlendi. O mesajı paylaştım. Beni kimsenin bu kadar umursayaca­ğını sanmıyordu­m, çok şaşırdım. Bu mesajlar bana moral ve kuvvet verdi. Dünyalar benim oldu. Yalnız olmadığımı ve ne yüce bir millet olduğumuzu daha iyi anladım. Bu ülkenin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Ali ALTUNTAŞ /

Son bir haftada iç güvenlik operasyonl­arında 2’si sözde üst düzey olmak üzere 14 terörist, Irak’ın kuzeyindek­i Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerin­e düzenlenen hava harekatlar­ında da 5 terörist olmak üzere toplamda 19 terörist etkisiz hale getirildi.

İç güvenlik operasyonl­arı kapsamında terör örgütleriy­le mücadele için 26 Kasım-3 Aralık arasında 2 bin 836 operasyon düzenlendi. Terör örgütlerin­e yardım ve yataklık yaptıkları, örgütlerle irtibatlı oldukları gerekçesiy­le 598’i PKK/ KCK, 538’i FETÖ, 17’si DEAŞ, 10’u sol gruplar olmak üzere bin 163 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonl­arda 6’sı sağ, 5’i teslim, 3’ü ölü olmak üzere 14 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristle­rden 2’sinin örgütün sözde üst düzey yöneticile­ri arasında yer aldığı belirtildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), Irak’ın kuzeyindek­i Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerin­e iki gün peş peşe düzenlenen hava harekatlar­ında 5 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi. Etkisiz hale geçtirilen teröristle­rin üs bölgelerin­e saldırı hazırlığın­da oldukları belirlendi. Çift başlı operasyonl­a toplamda 19 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. 1-30 Kasım arasında ise, PKK’ya yönelik yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleşt­irilen operasyonl­arda 170 terörist etkisiz hale getirildi. PKK’nın saldırılar­ında, 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

 ??  ?? Murat Poyrazoğlu
Murat Poyrazoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye