Sabah

70 PUAN BARAJI ARANACAK YARGIDA YENI DÖNEM

Hâkim ve savcı alımında 70 puan barajı aranacak. Adalet Bakanı Gül: FETÖ’nün tahribatın­ı temizleyer­ek yeni inşa sürecini tamamlayac­ağız

-

Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda yeni dönemi anlattı. Hakim ve savcı alımında 70 puan barajı aranacağın­ı ifade eden Gül, “Bir dizi yenilikle yargı mensupları­nın meslek öncesi eğitim ve staj dönemlerin­i yeni bir anlayışla ele almayı planlıyoru­z. Bütün gayemiz FETÖ’nün bu tahribatın­ı, travmasını temizleyer­ek yargıda da yeni inşa sürecini hep birlikte tamamlamak­tır. Bu konudaki temel yaklaşımım­ız da sürekli eğitim anlayışıdı­r” dedi.

GETİRDİKLE­Rİ HAL ORTADA

Gül, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde düzenlenen Meslek İçi Eğitim Programı’nda konuştu. 15 Temmuz 2016’nın kritik bir eşik ve siyasi tarih boyunca yüz yüze gelinen en büyük tehditlerd­en biri olduğunu vurgulayan Gül, “Ehliyet ve liyakatten öte bir ideolojik sapkınlığa, sadakati tercih ederek yargıyı arka bahçesi ya da ideolojik bir bagaj olarak görmek için bir merkez olarak görenlerin ülkemizi, yargıyı getirdikle­ri hal ortadadır ama asla ve asla ehliyet ve liyakatten vazgeçmede­n, sadece ve sadece Anayasa’dan, hukuktan talimat alan bir yargı, Türk milletine her zaman hizmet edecektir. İşte bütün gayemiz FETÖ’nün bu tahribatın­ı, travmasını temizleyer­ek yargıda da yeni inşa sürecini hep birlikte tamamlamak­tır” diye konuştu. Hukuk eğitiminin güçlendiri­lmesi konusunda çok geniş bir mutabakat bulunduğun­a işaret eden Gül, “Ülkemizdek­i hukuk eğitimleri­nde başta YÖK ve üniversite­ler olmak üzere ilgili paydaşlarl­a iş birliğini artırarak niteliği artırmayı temel hedef olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu. Gül, mesleğe başlamadan önce yapılacak devlet sınavını çok önemli ve anlamlı buldukları­nı dile getirdi.

 ??  ?? Londra Hukuk Müşavirini­n mahkeme ye sunduğu o 1 sayfalık bilgi notunu sos yal medya hesabından sızdıran ilk kişi FETÖ’cü firarı Emre Uslu oldu. Belgede yer alan “Evet, ByLock FETÖ üyeleri arasında haberleşme amaçlı kullanılan bir uygula ma. Ancak yazışmalar­ın içeriği, FETÖ’nün gizli amaçlarını gerçekleşt­irmek için hayati önemde bir suç işlemek ve gizli eylemler yürütmek amacıyla kulla nılmadığı sürece kanıt olarak kul lanılamaz” İfadeleri İngiliz Mah kemesi’nin kararını etkilediği de ileri sürülüyor.
Londra Hukuk Müşavirini­n mahkeme ye sunduğu o 1 sayfalık bilgi notunu sos yal medya hesabından sızdıran ilk kişi FETÖ’cü firarı Emre Uslu oldu. Belgede yer alan “Evet, ByLock FETÖ üyeleri arasında haberleşme amaçlı kullanılan bir uygula ma. Ancak yazışmalar­ın içeriği, FETÖ’nün gizli amaçlarını gerçekleşt­irmek için hayati önemde bir suç işlemek ve gizli eylemler yürütmek amacıyla kulla nılmadığı sürece kanıt olarak kul lanılamaz” İfadeleri İngiliz Mah kemesi’nin kararını etkilediği de ileri sürülüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye