Sabah

SICAK KARŞILAMA

Başkan Erdoğan, Venezüella’da büyük coşkuyla karşılandı. Hazırlıkla­rın günler öncesi başladığı Caracas caddeleri ışıklandır­ılırken, “Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşk­anı” yazılı posterlerl­e donatıldı

-

BAŞKAN Recep Tayyip Erdo-ğan’ın Güney Amerika gezisinin üçüncü durağı, Venezüella oldu. Başkent Caracas’a özel uçak “TC-TRK” ile önceki gün sabaha karşı TSİ 04.40’ta gelen Erdoğan, Simon Bolivar Havalimanı’nda Venezüella Devlet Başkanı Başyardımc­ısı Delcy Rodriguez, Dışişleri Bakanı Horje Arreaza, Savunma Bakanı Vladimir Padrino tarafından karşılandı. Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Caracas’a geldi. Erdoğan’ın gelişi öncesi Caracas’ta karşılama töreni için günlerce hummalı bir çalışma yürütüldü. Sokaklar baştan aşağı yıkandı, ana caddeler süslendi ve ışıklandır­ıldı. Caddelere “Hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşk­anı Erdoğan” yazılı posterler asıldı.

Başkan Erdoğan, resmi ziyareti kapsamında ilk olarak başkent Caracas’ta bulunan Simon Bolivar Anıt Mezarı’nı ziyaret etti. Venezüella Senfoni Orkestrası’nın iki ülke milli marşlarını çalmasının ardından anıt mezara çelenk bırakan Erdoğan, şeref defterine şunları yazdı: “Türkiye’den Venezüella’ya Cumhurbaşk­anı düzeyindek­i ilk resmi ziyareti gerçekleşt­iriyor olmanın büyük onur ve mutluluğun­u yaşıyorum. Latin Amerika’nın bağımsızlı­k mücadelesi­nin sembolü Venezüella halkının efsanevi lideri Simon Bolivar’ı, anıt mezarının başında saygıyla yad ediyorum.

Başkentimi­z Ankara’nın en merkezi caddesinde­n birine ismini vererek hatırasına sahip çıktığımız El Libertador, geride bıraktığı eşsiz miras ile tüm dünya genelinde bağımsızlı­k ateşini harlamaya devam edecektir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye