Sabah

‘Türkiye bizim cazibe merkezimiz’

-

Perakende sektöründe Türkiye’deki en cesur yatı rımlarında­n birini bu sek törün duayen isimlerind­en biri olan Mudo markasının yara tıcısı Mustafa Taviloğlu, oğlu Ömer Taviloğlu ile birlikte yaptı.

Öyle ki dün yanın önde gelen markala rı Habitat ve Crate&Barrel,

Türkiye operas yonlarını başarıyı yakalayama­dıkla rı, istedikler­i pazar büyüklüğün­e kavu şamadıklar­ı gibi birçok gerekçey le kapattığı bir dönemde, Mudo yenilikçi, en ince detaylara kadar düşünülmüş yeni Mudo Concept ile ‘Türkiye bizim cazibe merkezimiz ve biz Türkiye’ye inanıyoruz’ mesajı verdi ve perakendey­i de salladı.

Perakendey­i salladı derken bunu tabii ki ben söylemiyo rum. Geçen hafta sonu Mustafa Taviloğlu, 15 milyon lira har cayarak açtığı yeni Mudo’yu göstermek üzere iş dünyası na davet verdi. Davet dedi ğim, cumartesi ve pazar günü, gün boyu gelen herkese Ömer Taviloğlu ve ekibiyle birlik te mağazayı gezdirdi. İstinye Park’ın yatırımcıl­arından Zafer Yıldırım, Roman markası nın sahibi Turgut Toplusoy ve Suzan Toplusoy, Türkiye’de 11 alışveriş merkezinin sahi bi Multi Türkiye Başkanı Kemal Kaya, Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, sanayi ci Hüsamettin Kavi ve Sedat Aloğlu, Tabanlıoğl­u Mimarlık’tan Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğl­u, Simit Sarayı’ndan Abdullah Kavukçu, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ben içeriye girdi ğimde karşılaştı­ğım isimlerden bazılarıyd­ı.

Mağazada geçirdiğim zaman içinde bankacılık, perakende ve avm sektörü başta olmak üzere iş dünyasında­n onlarca kişiyle soh bet etme fırsatı bul dum. İthal mobilyaya gelen verginin ardın dan zor günler geçi ren Mudo’nun ban kalarla anlaşıp, bazı önemli varlıkları­nı da satıp düze çıka rak, yeniden böyle sine önemli bir yatı rımla sahne almasının herkese moral verdiğini gördüm.

Tabii bu arada Mustafa Taviloğlu’nun yeni konsept te mimarlarla çalışarak, yerlilik oranını yüzde 20’den yüzde 60’a çıkarması da gözüm den kaçmadı. Maslak’ta dev bir alanda mimarinin çok ön plan da olduğu, sergilemed­e detay ların dikkat çektiği yeni konsept mağazanın içine, kahve ve res toran ile çiçekçi de yerleştiri­lmiş ve böylece insanların daha uzun zaman geçirmesi hedeflenmi­ş.

Mudo markasını ev alanın da orta ve üstü sınıfa taşıyan Mustafa Taviloğlu için sohbet lerde hep, “Mudo markasının yaşaması şarttı. Taviloğlu bu ülkenin rol modelle rinden. Bugün burada çok yenilikçi bir girişimle karşı karşıyayız” konuşmalar­ı yapıl dı o gün.

Taviloğlu ise Türkiye’nin geleceğine olan güveni bu yatı rımla göstermiş oldu. Kasım ayında perakende sektöründe kimle konuşsam yaprak kımılda mıyor diyordu. Aralık ayına sek töre moral olan Mudo’nun yatı rımıyla girmek sanırım herkese iyi geldi.

selale.kadak#sabah.com.tr SMS SK yaz 4122·ye Jönder. (1.60 TL) MH 444 88 81

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye