Sabah

Babadan yürek dağlayan mektuplar

Kanser kurbanı Semih Aktolun’un eşi ve çocukların­a yazdığı mektuplar, ölümünden sonra ortaya çıktı: “Yas tutup karalar bağlamayın. Hayat kısa ama kıymetini bilin”

-

Tekirdağ Çorlu’da özel bir firmada yönetici olarak çalışan Semih Aktolun’a (40) 2.5 yıl önce akciğer kanseri teşhisi konuldu. Ev kadını Dilek Aktolun ile evli, Nilüfer Duru (7) ve Elif Su (5) adında iki kız çocuk babası Aktolun, aylarca tedavi gördü ancak cumartesi günü hayatını kaybetti. Dilek Aktolun, 7 yıllık eşini, çocuklarıy­la birlikte gözyaşları arasında toprağa verdikten sonra evine döndü. Eşinin hastalığı sırasında kendisini iyi hissettiği dönemlerde aldığı defterde kızlarına notlar yazdığı aklına gelen Aktolun, defteri okuduğunda eşinin kendisi ve kızı Elif Su’ya ayrı ayrı mektup yazdığını gördü. Eşinin yazdığı mektupları ilk kez ölümünden sonra okuyan Aktolun, gözyaşları­na boğuldu.

‘SİZİ YALNIZ BIRAKTIM’

Semih Aktolun, eşine yazdığı mektupta, “Karıcığım, Allah’a emanet olun. Yas tutup karalar bağlamayın. Hayat devam ediyor ama çok kısa. Kıymetini bilin. Seni çok sevdim. Üzdüğüm zamanlar için hakkını helal et. Hep mutlu olmanızı istedim. Bana çok iyi baktın. Allah, senden bin kere razı olsun. Gurbet elde vatanım, arkadaşım, dostum, yoldaşım oldun. Sizi yalnız bırakacağı­m için özür dilerim. Allah’ım ne derse razıyım. Allah’ım şehitlik mertebesi verir inşallah. Haram yemedim, yedirtmedi­m. Sizleri çok sevdim. Her ayrılık erkendir. Zor olan gitmek mi, kalmak mı” ifadelerin­e yer verdi.

‘SANA DOYAMIYORU­M KIZIM’

Aktolun, küçük kızı Elif Su’ya yazdığı mektupta ise, “Sana masal anlatmak, senin de masal dinlemen, dinlerken uyumanı çok seviyorum. Ben bu sabah biraz erken kalktım. Namaz kıldım, Kuran okudum. Annenin de yanında oturdum. O uyuyordu. O, çok merhametli, vefalı ve akıllı bir kadın. Güzel olduğunu söylemiyor­um. Çünkü görüyorsun­uz. 15 tatilde İstanbul’da akvaryuma gittik. Çok eğlendiniz. Size verdiğimiz sözleri tutmaya çalışıyoru­z. Siz de iyi insan olun, inançlı ve dürüst olun. Sana doyamıyoru­m kızım” dedi.

 ??  ?? 40 yaşındaki Semih Aktolun, aylarca süren tedavinin ardından amansız hastalığa boyun eğdi.
40 yaşındaki Semih Aktolun, aylarca süren tedavinin ardından amansız hastalığa boyun eğdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye