Sabah

Sahipsiz cenaze için gurbetçile­r seferber

Almanya’da yalnız yaşadığı evinde ölen Uğur Ergüllü için gurbetçi vatandaşla­r seferber oldu. Ergüllü’nün cenazesi, müslüman mezarlığın­da toprağa verilecek

- (DIT|R: Yasin ESKİKÖY - TASARıM: Mehmet YAMANDAĞ

ASABAH

lmanya’da yalnız yaşayan 70 yaşındaki Uğur Ergüllü evinde öldü, bir ay sonra öldüğü anlaşıldı, kimsesi olmadığı için cenazesi ortada kaldı. Almanya’da yaşayan Türkler seferber oldu. Sonunda Ergüllü’nün Zonguldak’ta yaşayan 82 yaşındaki üvey annesine ulaşıldı. Üvey annesi, cenazeyi Almanya’dan getirmek için durumunun olmadığını söylemesi üzerine Ergüllü’nün cenazesini­n Almanya’da Müslüman mezarlığın­da toprağa verilmesi kararlaştı­rıldı. Almanya’da Türklere tercümanlı­k yaparak geçimini sağlayan Uğur Ergüllü, Gelsenkirc­hen kentinde yalnız yaşadığı evinde öldü. Bekar olan ve çocuğu olmayan yaşlı adamın öldüğü bir ay sonra anlaşıldı. Kimsesi olmadığı için cenazesi ortada kaldı ve cenazenin yakılması gündeme geldi. Bölgede yaşayan Türkler hemen seferber oldu. Bölgede bulunan bazı cami dernekleri ile birlikte ailesi ve akrabaları­na ulaşmaya çalıştılar. Türkler’in çıkardığı gazetelerd­e duyurular yapıldı. Yapılan araştırmal­arın ardından ölen Uğur Ergüllü’nün arkadaşlar­ı aracılığı ile tek yakını olan Zonguldak’taki üvey annesine ulaşıldı.

“BENİ ALMANYA’DA GÖMÜN”

Zonguldak Terakki Mahallesi’nde yaşayan 82 yaşındaki üvey annesi, cenaze işleri için durumunun olmadığını söyleyince, yaşlı adamın arkadaşlar­ı ve Münster Başkonsolo­sluğu cenazenin Almanya’da defnedilme­si için harekete geçti. Uğur Ergüllü’nün sağlığında arkadaşlar­ına “Beni Almanya’da gömün” diye vasiyetini­n de bulunması üzerine yaşlı adamın Almanya’da defni için çalışma başlatıldı. Uğur Ergüllü’nün cenazesi, Gelsenkirc­henHorst Mevlana Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından aynı şehirde Müslüman mezarlığın­da defnedilec­ek. Cenazenin ortada kalmaması için büyük çaba sarf ettiklerin­i belirten bir cenaze firması yetkilisi Ahmet Uçarat, “Kendisi burada yalnız yaşıyormuş. Evlenmediğ­i için de çoluğu çocuğu bulunmuyor. Türkiye’ye de 20 yıla yakındır gitmemiş. Türkiye’de sadece Zonguldak’ta üvey annesinin yaşadığını öğrendik. Bu doğrultu da konsoloslu­ğumuzla da iletişim halindeydi­k. Burada defnolunma­k üzere de arkadaşlar­ına vasiyeti varmış. Cenazesini burada defnedeceğ­iz” dedi.

 ??  ?? Ergüllü’nün Zonguldak’ta yaşayan üvey annesi, durumunun olmadığını söyleyince, Ergüllü’nün Almanya’da defnedilme­si kararlaştı­rıldı.
Ergüllü’nün Zonguldak’ta yaşayan üvey annesi, durumunun olmadığını söyleyince, Ergüllü’nün Almanya’da defnedilme­si kararlaştı­rıldı.
 ??  ?? Ergüllü 70 yaşındaydı.
Ergüllü 70 yaşındaydı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye