Sabah

Ergenekon yoksa bize bunları kim yaptı?

-

Ergenekon davası na bakan Savcılık “Ergenekon yoktur” demiş.

0ütalaada Özden Örnek’e ait günlüklerd­e ifade edilen Ayışığı, Sarıkız, <akamoz ve Eldiven isim li darbe planlarını­n varlığı kabul ediliyor... Ardından şu şerh düşülüyor:

“Ancak yazılanlar­ın dos yaya ve iddiaya konu terör örgü tü ile irtibatını­n maddi deliller le ilişkilend­irile mediği değerlen dirilmişti­r.”

0ütalaadak­i ‘ama’lı cümle ler bununla sınır lı değil:

İnternet andı cı olarak bilinen faaliyetin de “cebir ve şiddet” içermediği belirtiliy­or.

Hükümet karşıtı miting ler ve toplantıla­r düzenle yen bazı dernek ve komi telerin söylemleri ise zaten ifade özgürlüğü çerçeve sinde değerlendi­rilmeliy miş... Şairin, pardon sav cılığın burada Cumhuriyet 0itingleri­ndeki “Ordu göre ve” çağrıların­dan bahsettiği ni söylememe sanırım gerek yok.

★★★

Darbe heveslerin­i hiç giz lemeyenler ve hâlâ bu işe devam edenler saz çalıp oynuyorlar.

Ne yazık ki, İslamcı maskeli FETÖ’yü görüp Atatürkçü maskeli darbe cilere razı olan kimi “mağdur lar” da onlara katılıyor.

Umarım bu kulaklar günün birinde “15 Temmuz Gerekçeler­e baktığımız olmuştur ama FETÖ diye da da vakaları kabul eden bir terör örgütü yoktur, savcılığın ana refleksini­n dolayısıyl­a unutalım git usule dair itirazlar olduğu sin” diyen mütalaalar­ı da nu görüyoruz. işitmez.

Örneğin, mütalaada irti dünkü darbecinin cayla mücadele eylem sekülerini­n de muhafa planına ilişkin hazırlanan zakârının da yok birbirin raporların “elde edilişi ve den farkı. melih.altinok@sabah.com.tr 6M6: MA yaz

4122’ye gönder. (1.60 TL) M+: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

★★★

aramaların hukuka uygun yapılmadığ­ı” ve bu yüzden belgelere itibar edilemeye ceği söyleniyor. Ayrıca bel geleri ele geçirenler­in de FETÖ’den yargılandı­ğı ifade ediliyor.

Elbette bu unsurlar soruşturma sürecine dair kuşkuları artırıyor. Ancak buradan hareketle, varlığı kabul edilen olay ların üstünün örtül mesini istemek hiç mantıklı değil. Öyle ya, insan lar “Ergenekon yalansa tüm bu yaşadıklar­ımız da mı yalan” diye soruyor. Sonuçta da o günlerin atmos ferine şahit olan, seçtiği

verilen, rülen kamuoyunun yargıya olan güveni zedeleniyo­r.

 ??  ?? Melih ALTINOK siyasile rine muhtıra gazetecile­ri öldü
Melih ALTINOK siyasile rine muhtıra gazetecile­ri öldü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye