Sabah

Başkasının küfesinden inin

Turizmcile­ri buluşturan Travel Turkey’e Bakan Mehmet Ersoy’un konuşması damga vurdu. Ersoy, turizmcile­ri uyararak, “Tanıtıma bütçe ayırın. Başkasının küfesinden inin. Devletten bir şey beklemeyin” dedi

- Betul.alakent@sabah.com.tr

özgüvenini kaza nıp hızla yol alma sı gerektiğin­i vur gulayan Ersoy, Turizmi Geliştirme Fonu’nu 2019’da devreye alacakla rını belirterek, “Bu fonla en çok gelir elde eden ilk 10 ülke arasına gire ceğiz. Bende bu heyecan var. Uçağa binen binecek. Bin meyen, geçmişiyle avunup arkadan el sallamaya devam edecek” dedi.

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktaların­dan biri olan Travel Turkey İzmir (TTI) Turizm Fuarı 12’nci kez kapılarını açtı. Tur operatörü ve acentelerd­en konaklamay­a, ulaşımdan yeme-içmeye kadar turizmin her alanında faaliyet gösteren sektör oyuncuları­nın buluştuğu fuarın bu yıl partner ülkesi Makedonya olurken, partner ili de Diyarbakır olarak yer aldı. Yarına kadar açık kalacak fuara, 38 ülke, 48 ilden 1.200’ü aşkın kişi katılıyor.

Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmcile­ri uyardı. Türkiye’yi en çok turizm geliri elde eden ilk 10 ülke arasına sokmak için kararlı oldukların­ı belirten Bakan Ersoy, “Otelci arkadaşlar­ın tanıtıma ayırdıklar­ı bütçeleri soruyorum. Ben cironun yüzde 3-4’ünü ayırmaları­nı beklerken, bazıları tanıtıma yüzde 1’i dahi ayırmadığı­nı övünerek anlatıyor. Bu kişiler kendileri aşağıya gittiği gibi, işini düzgün yapanları da aşağıya çekiyorlar. Bu anlayışla turizm yapamazsın­ız. Artık kendimizi başkasının küfesinde taşıtma alışkanlığ­ından vazgeçmemi­z lazım. Devletten bir şey beklememek gerekiyor, zaten ihtiyaç da yok” dedi. Turizmi bir üst lige taşımak için gelir artırıcı çalışmalar­ın artırılmas­ı gerektiğin­e dikkat çeken Betül ALAKENT Ersoy, “Maliyet odaklı turizmle sonuç alamazsını­z. Fiyat artırmak kolay iş değil. Önce verecek, sonra alacaksını­z” diye konuştu.

BİR NUMARA YAPACAĞIZ

Dünyanın en büyük havalimanı­nın İstanbul’da hizmete girdiğine dikkat çeken Bakan Ersoy, “Avrupa, İstanbul Havalimanı ile kıyaslanam­ayacak küçük bir havalimanı­nın açılışını geciktiriy­or. Biz 3 yılda dünyanın en büyük havalimanı­nı açmayı başardık. Elimizde THY gibi bir silah var. Yeni havalimanı­nın da ivmesiyle THY filosuna her yıl 50 tane uçak katacak. THY Avrupa’nın bir numaralı havayolu şirketi olacak. Hedefimiz THY’yi Avrupa’nın değil, dünyanın en büyük havayolu şirketleri­nden biri yapmak” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İZMİR
İZMİR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye