Sabah

Ağrı’ya Sayan Van’a Takva

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan dün bir büyükşehir 13 il belediye başkanını daha açıkladı. Böylece AK Parti 74 ilin adaylarını tanıtmış oldu. Ağrı’da Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanı olduğu dönemde sağ kolu olan ve kaset kumpasının ardından partiden kopan Savcı Sayan aday oldu. İş adamı ve gazeteci Sayan, 24 çocuklu ailenin 12’nci çocuğu. Sayan, 2015’te AK Parti’den İzmir 2. Bölge Milletveki­li Adayı ve 27. Dönem AK Parti Ağrı Milletveki­li Aday Adayı oldu. Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Necdet Takva oldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapan Takva TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı’na seçilmişti.

Aksaray’da ise Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Personel Daire Başkanlığı görevlerin­de bulunan 38 yaşındaki Evren Dinçer aday gösterildi. Bilecik’te Marmara Belediyele­r Birliği üyeliği yapmış Nihat Can, Erzincan’da mevcut belediye başkanı Cemalettin Başsoy, Edirne’de Ensar Vakfı Edirne Şube Başkanlığı, Trakya Birlik Yönetim Kurulu üyeliği görevlerin­de bulunan Koray Uymaz, Iğdır’da 20’nci dönem milletveki­li Adil Aşırım, Isparta’da Ticaret ve Sanayi Başkanlığı yapan Şükrü Başdeğirme­n, Kars’ta bir dönem AK Parti İl Başkanlığı yapan Ensar Erdoğdu aday gösterildi.

Kırşehir’de iki dönemdir belediye başkanı olan Yaşar Bahçeci’yi üçüncü kez aday gösteren AK Parti, Kütahya’da il yönetimind­e yer alan Ahmet Sami Kutlu’yu, Siirt’te iş adamı Ali İlbaş’ı, Tunceli’de il yönetimind­e yer alan Gökhan Arslan’ı, Zonguldak’ta ise STK ve odalarda görevler üstlenen Ömer Selim Alan’ı aday yaptı.

 ??  ?? Kemal Kılıçdaroğ­lu ile ilgli haber 2 Aralık’ta SABAH’ın birinci sayfasında.
Kemal Kılıçdaroğ­lu ile ilgli haber 2 Aralık’ta SABAH’ın birinci sayfasında.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye