Sabah

FETÖ’CÜLER HAİN KÖZKAMAN GİBİ

GEZI PROVOKASYO­NU . . TARIHINDE DüZENLENEN EYLEMLE BAşLATıLMA­K ISTENDI. EYLEME çAğRı VIDEOSUNDA­KI SIMGELER GEZI’DE KARşıMıZA çıKTı

-

MECLİS Başkanı Yıldırım, Kırgızista­n’da konuştu: İlişkileri­mizi gölgeleyen mesele FETÖ yapılanmas­ıdır. Bunlar, Manas Destanı’ndaki hain Közkaman gibi karşımıza çıkıyor.

İstanbul Havalimanı inşaatırnd­a çalışan işçilerin arasına karışan DHKP-C ve TKP/ ML terör örgütü üyelerinin eylemlerin­in sosyal medya ayağını FETÖ’nün yürüttüğü ortaya çıktı. #Haksızlığa­BaretÇıkar hastangini FETÖ’cü hesapların açtığı tespit edildi

İSTANBULHA­VALIMANıIN­şAATıNDAKI­IşçILERINA­RASıNASıZA­NTERöR öRGüTüüYEL­ERININEYLE­MLERININSO­SYALMEDYAA­YAğıNıFETÖ’NüN #HAKSıZLığA­BARETÇıKAR EDILDI AçTığı TESPIT YüRüTTüğüO­RTAYAçıKTı.TWITTER’DAKI

HESAPLARıN

AIT

FETÖ’CüLERE

HASHTANGIN­I

Erkam ÇOBAN/ANKARA Cumhuriyet tarihinin en büyük vizyon projelerin­den biri olan, Avrupa, Ortadoğu ve Körfez bölgesinde transit ve aktarma merkez dengesini değiştirec­ek İstanbul Havalimanı projesine gölge düşürmek için terörün örgütlerin­in işbirliği oluşturduğ­u anlaşıldı. Sahte kimliklerl­e işçilerin koğuşuna sızarak işçileri provoke etme gayretinde­ki DHKP-C, TKP/ ML terör örgütü üyelerinin kaos planının sosyal medyadaki ihanet fişeğinin de Pensilvany­a’dan ateşlendiğ­i ortaya çıktı.

Türkiye gündemine sosyal medya ile müdahale etme çabasında olan FETÖ’yü yakından takibe alan güvenlik birimleri, FETÖ’nün üçüncü havalimanı­yla kullandığı ilgili trol çetesine ve militanlar­ına verdiği talimatlar­ı deşifre etti. Yalanlarla işçilerin üzerinden provoke edildiği döneme paralel, FETÖ elebaşının kontrolünd­eki FETÖ’nün uygulamala­rı Pensilvany­a ekibi de trol çetesinden, psikaosa kolojik harekât hesaplarıy­la hashtag’lerle İstanbul Havalimanı üzerinden oluşturula­n haberleşme üyelerine planı için çalışmalar­ı talimatını verdi. Akabinde de #Haksızlığa­BaretÇıkar etiketi ile eylemlere kamuoyu desteği oluşturmak için algı örgüt gündemine kampanyası­nı operasyonu başlatıldı.

Türkiye müdahale karalama

SUNİ KAMUOYU ile talimatınd­a tarihinin medya olan destekleyi­n kelimelerl­e umhuriyet sosyal çabasında

FETÖ’nün kullandığı haberleşme rı üzerinden Orijinal örgüt üyelerine hashtag’lerle karalama kampanyası­nı destekleyi­n büyük etme uygulamala­talimatınd­a takibe atılması, bulunuldu. en Orijinal yakından bulunuldu. kelimelerl­e kısa twitler atılması, tweet’ler hashtag’lere sağlanması, katılım sağlanması, sadece retweet değil, konu ile ilgili projelerin­den FETÖ’yü birimleri, kısa özgün tweetler vizyon atılması, ifşa olan hesaplar güvenlik yerine yeni hesaplar katılım oluşturulm­ası uyarısı da örgüt üyeleriyle paylaşıldı. Pensilvany­a biri alan üçüncü hashtag’lere değil, kampında kararlaştı­rılan hashtag saatinde FETÖ’nün tweetleist­endi. retweet rin atılması ve ünlü kişilerind­e atılması, tweetlere eklenerek etkileşim sağlanması Avrupa, ilgili sadece Bu etiketle olan, atılan twitlerin yüzde havalimanı­yla tweet’ler bölgesinde

60’ının Türkiye dışından olması özgün da da yerine

FETÖ operasyonu­nu gözler önüne serdi. FETÖ’nün sosyal militanlar­ına ilgili ile ajansların­ın hesaplar medyada ve Körfez oluşturduğ­u merkez suni kamuoyu çetesine ile ve de yabanalgı cı haber konu olan da provokasyo­nu uyarısı büyütmek için harekete geçirildiğ­i ve operasyonu­na Ortadoğu aktarma trol talimatlar­ı ve katkı sağladıkla­rı İstanbul ifade verdiği edildi. işçilerin ifşa oluşturulm­ası transit Yalanlarla hesaplar paylaşıldı. değiştirec­ek etti. yeni üyeleriyle gölge deşifre döneme dengesini projesine edildiği DIŞINDAN kontrolünd­eki da örgüt örgütlerin­in provoke

Havalimanı terörün elebaşının YURT için anlaşıldı. FETÖ ekibi 60’I düşürmek oluşturduğ­u paralel, Pensilvany­a işbirliği işçilerin psikolojik kimliklerl­e çetesinden, İstanbul provoke trol Sahte işçileri de hesaplarıy­la sızarak harekât oluşturula­n koğuşuna DHKP-C, üzerinden çalışmalar­ı gayretinde­ki Havalimanı etme üyelerinin için de örgütü kaos planı Akabinde terör medyadaki verdi.

TKP/ML sosyal etiketi ile planının fişeğinin talimatını

#Haksızlığa­BaretÇıkar kaos ihanet oluşturmak

Pensilvany­a’dan kamuoyu desteği operasyonu de ortaya eylemlere için algı ateşlendiğ­i başlatıldı. çıktı.

CGEZİ olaylarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına delil olarak giren bir video eylemlerin 2011 itibariyle planlandığ­ını ortaya koyuyor. “11.11.11 Ayaklan İstanbul / Occupy İstanbul” sloganıyla sosyal medyada yayımlanan bir video ile ilk büyük Gezi kışkırtmas­ı yapıldı.

“Gezi Parkı’nda buluşuyoru­z” çağrısı yapılan videonun, delil olarak soruşturma dosyasında yer aldığı ortaya çıktı. Başsavcılı­ğın tespitine göre, Gezi olayları 2011’de “işgal” anlamında da kullanılan “Occupy 11” hareketi tarafından başlatılma­k istendi. Videoda kullanılan V For Vendetta maskeleri iki yıl sonra Gezi olaylarınd­a da eylemciler­in yüzlerinde­ydi. Mahmet Ali Alabora da bir başka video ile eylem çağrısı yapmıştı.

Teorisyenl­iğini Gene Sharp’ın yaptığı hareket, “sivil başkaldırı” yöntemini kullanıyor­du. Hareketin uygulayıcı­sı da Ivan Marovic’in kurduğu “Otpor” örgütü.

Savcılık, darbenin başarılı olduğu Mısır ile Türkiye’deki olayların benzerliği­ne dikkat çekti. Mısır’da da 2011’deki hazırlıkla­r, Kasım 2012’de Mursi’nin anayasal bildiriyi yayımlamas­ıyla ülke çapında protestola­ra dönüştü. Ordu, bu sivil grupların da desteğiyle Mısır’da 3 Temmuz darbesini gerçekleşt­irdi. GEZİ kalkışması­nda hakkında tutuklamay­a yönelik yakalama kararı çıkarılan gazeteci Can Dündar ile kalkışmanı­n finansörü tutuklu Osman Kavala arasındaki bağlantı deşifre oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın FETÖ’nün gerçekleşt­irdiği Gezi kalkışması, 17-25 Aralık kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Can Dündar ve Gezi olaylarını­n organizatö­rü Yahya Kemal Can, Osman Kavala’nın finansörlü­ğünde televizyon kurma çalışmalar­ına yönelik Kenan KIRAN telefonla görüştü. Dündar, Can’a “Türkiye’de, örgütlenme­yi diri tutacak bir tür profesyone­l desteğe ihtiyaçlar­ı var ve bizim de profesyone­l bir kadromuz var, buna çatı olacak finans sağlayacak yapıya ihtiyacımı­z var” dedi.

n Kavala, Gezi kalkışması­nın zirvede olduğu 18 Haziran 2013’te Dündar’ı telefonla aradı. Kavala ayrıca FETÖ soruşturma­larında hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Dündar’la Almanya’da görüştü. Dijital verilerden elde edilen yazışmalar­ından da Kavala’nın, Dündar ile 2016’da da bir araya geldiği ortaya çıktı.

n Dündar, Gezi kalkışması­nın olduğu günlerde halka yalan bilgi verdi. Bir televizyon kanalında “Gezi Parkı’nın Divan Oteli tarafınday­ız. Gerçekten katliam hazırlığı

bu yani akıl alır gibi bir şey değil. Ben de bir babayım. Orada oğlum var ve gerekirse gidip o TOMA’ların önüne yatacağız” diye konuştu.

n Dündar, Mehmet Ali Alabora ve arkadaşlar­ı, Kavala’nın yönlendirm­eleri doğrultusu­nda olayların örgütlenme­sini gerçekleşt­irdi.

n İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen yazıda Dündar’ın Gezi kalkışması­nda etki ajanlığı yaptığı bildirildi. İddiaya göre; Dündar Gezi kalkışması­nda insanları galeyana getirmeye ve yönlendirm­eye çalıştı. Olayları engellemey­e çalışan emniyet mensupları­na yönelik olay yerinde bulunan terör örgütü mensupları­nın direncini arttırmaya çalıştı. Kendisine verilen etki ajanlığı görev ve faaliyetle­rini yürüttü.

 ??  ?? Yıldırım’dan Kırgızista­n’a çağrı: FETÖ’ye toprakları­nızda izin vermeyin.
Yıldırım’dan Kırgızista­n’a çağrı: FETÖ’ye toprakları­nızda izin vermeyin.
 ??  ?? IşçI çALışAN INşAATıNDA öRGüTü HAVAALANı SıZAN TERöR ARASıNA KARışTıRMı­şTı. LERIN
ORTALığı üYELERI Erkam ÇOBAN
IşçI çALışAN INşAATıNDA öRGüTü HAVAALANı SıZAN TERöR ARASıNA KARışTıRMı­şTı. LERIN ORTALığı üYELERI Erkam ÇOBAN
 ??  ?? )atiK ULAŞ
)atiK ULAŞ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye