Sabah

Ona sarılan siz değil misiniz?

- 6alih 781$

Cumhuriyet gazetesi yazarların­dan herhangi biri, “Öcalan için 10 milletveki­liyle açlık grevi yapan PKK’nın siyasi ayağıyla ittifak kurulamaz” diyebilir mi?

Efendim?

Peki, “ diyebilir mi?

“Hendek terö rünü” arkalayan o sözde “barış” bildiriler­ini (HIç DEğILSE EXJQ) mahkûm edebilir mi?

“Mehmetçiği­n teröre karşı verdiği savaşa ‘saray savaşı’ tesmiye ederek iti barsızlaşt­ırmak ‘beşinci kol faaliyeti’ mesabesind­edir” diyebilir mi?

Hülasa, müstevlile­re ve işbirlikçi­lerine karşı net bir tavır ortaya koyabilir mi?

En azından şunu diyebilir mi: “Hukukun üstünlüğün­ü savunmak ve mağduriyet leri herkes için dile getir mek başka, Osman Kavala gibi bir profili yargı hatasın dan ötürü sürekli gündeme taşıyarak masum göstermek başka!..”

Bartu Soral tastamam bunu söyledi işte.

Bedelini de Cumhuriyet gazetesind­en kovulmakla ödedi.

Hem de Atatürkçü geçinen köşe yazarları tarafından utanç verici bir şekilde linç edilerek.

★★★

Bir de emekli tuğamiral Türker Ertürk tipi Atatürkçül­ük var. Duruma göre pozisyon alma yeteneği oldukça gelişmiş Atatürkçül­üktür bu.

Nasıl mı?

Mesela, önce şöyle bir tweet atar:

“HDP ile pazarlık masasına oturmak, her ne ad ile olursa olsun beraberce seçime girmek ihanetin daniskasıd­ır. Evet YCHP bu yoldadır.” (

)

Bir gün sonra da şunu: “Ne yazık ki aldığı pozisyon ve durduğu yer itibariyle YCHP eşittir HDP’dir.”

Sonra da (

“evrim” geçirmeye başlar: “HDP’ye oy vermek AKP’ye oy vermek, onlara vermek emperyaliz­me ve onun projelerin­e oy vermektir.”

Ve “evrimini” tamamlar: “Diyelim ki Ali Cengiz Oyunlarıyl­a ve gayri yasal operasyonl­arla HDP’yi baraj altına attın. Bu sonuç; ülkemiz çıkarların­a, güvenliğim­ize, demokrasim­ize ve iç barışımıza faydalı olur mu? Hatta milyonlarc­a insanın temsil edilmemesi­ne olur ve onları PKK’nın kucağına itmez mi?” (

Hatırlarsa­nız, Atatürkçü geçinen kimi Sözcü yazarları da PKK’nın siyasi ayağına oy dilenmişle­rdi.

★★★

ªWE)

Kıymet hükmümüzü biliyorsun­uz: Bu tipler Atatürkçü değil “Natotürkçü”dürler.

Yani, Batıcı, yani neo-mandacıdır­lar.

Şimdilerde, Ergenekon diye bir örgüt yoktur kararının ardından hiç utanmadan Başkan Erdoğan’a lagaluga ediyorlar. Muhteremle­r... Ergenekon ve Balyoz’a “kumpas” diyerek, 40 yıllık gladyoyu çökerten, FETÖ’nün işgal girişimini 15 Temmuz’da ölümüne durduran kim?

“Tiyatro” diyerek gladyoya can simidi uzatan siz değil miydiniz?

Kaldı ki... Ergenekon konusunda madem hassassını­z, Demirtaş’a değil emekli astsubay özel harpçi Oktay Yıldırım’a sahip çıkmanız gerekmez mi?

Osman Kavala’ya gösterdiği­niz ilginin binde birini Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu’na neden göstermedi­niz?

Cumhuriyet yazarı bir arkadaşımı­z da dünkü yazısında, “Şimdi de şu ‘Soros!’ ikonuna sarılıyorl­ar...” diyor. Sarılan kim muhterem? Soros’tan fon aldığını itiraf eden Kavala yüzünden Bartu Soral’ı siz kovmadınız mı?

salih tuna#sabah Fom tr

 ??  ?? Temmuz’a, Fetullah’la ağız birliği ederek ‘tiyatro’ demek bozgunculu­ktur”
Temmuz’a, Fetullah’la ağız birliği ederek ‘tiyatro’ demek bozgunculu­ktur”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye