Sabah

Yürü bakalım Muharrem

-

Acun ile Şeyma... Sıla ile Ahmet... Tahir ile Zühre... Kerem ile Aslı... Kemal ile Muharrem... Hepsinden gına geldi. CHP’nin sonu gelmez “aday arayı şından” da gına geldi.

Dar bölgelerin CHP militanlar­ın dan başka hiçkim seyi ilgilendir­meyen kayıkçı kavgaları bunlar.

Ihlamurunu içen emekli memu ru da ilgilendir­miyor, gidecek ve CHP’ye oyunu verecek. Aday Ahmet olsa da vere cek Mehmet olsa da verecek.

Öyleyse niçin bu “NEREDEYSE |LüMü NE” çekişme?

Ucunda “BELEDIYE PARASı” var da onun için.

★★★

Mahmut Övür kardeşim yazdı, CHP örgütü Ankara’ya yürüyecekm­iş. Magazin basını ellerini ovuşturuyo­r. Ekmek çıkacak.

Kılıçdaroğ­lu Ankara’dan İstanbul’a yürümüştü, hatta Hasan Cemal “MALTEPE’DE DURMAYıN, EDIRNE’YE KADAR UZANıP SELAHATTIN DEMIRTAş’ı DA KURTARıN” demişti...

Sanki ellerinde böyle bir güç vardı. Sanki seçim kazanmışla­rdı da, 1936 yılında Madrid hapisanesi­nin kapısına dayanıp tutuklu arkadaşlar­ını zorla dışa rı çıkarttıra­n Dolores Ibarruri gibi onlar da demirleri sarsacakla­rdı...

Bu yürüyüş hem Enis Berberoğlu lehine kamuoyu yaratmak, hem de Kılıçdaroğ­lu’nun tartışma konusu yapılan koltuğunu “PEKIşTIRME­K” amacıyla yapıl mıştı. Bu fikri de, Tayyip düşmanlığı­nda onlardan hiç aşağı kalmayan Hüsamettin Cindoruk vermişti (Kılıçdaroğ­lu, onun için “UFKUMUZU AçTı” diyordu.)

Bunlar bu sefer ters yönde yürüyecek lermiş, İstanbul’dan Ankara’ya.

Öncekinin adına “ADALET YüRüYüşü” demişlerdi, buna ne isim koyacaklar?

Yürüyüş herhalde genel merkezin önünde biraz bağırıp çağırarak ve parti kedisi Şero’nun huzurunu kaçırarak sona erecek. Belki “SIYAH çELENK” falan da bırakırlar.

Aman yollarını şaşırıp da İyi Parti genel merkezine gitmesinle­r, ittifak gereği.

Hızını alamayıp “SıRRı SüREYYA gNDER’E |ZGüRLüK” diye bağıracak olan lar da HDP merkezine sapabilirl­er.

Sonuçta bir şey elde edemezler. Kılıçdaroğ­lu saltanatın­ı yıkamazlar.

Ama hem yüreklerin­i soğuturlar, hem de muhalif basının zevzekleri­ne “IşTE CANıM NE GüZEL EYLEM YAPıYORLAR” diyebilme fırsatını verirler.

Belki üzerlerine çökmüş olan “KARAM SAR RUH HALI” azıcık dağılır.

Mart sonuna kadar... Karamsarlı­k nisan başında yerini koyu umutsuzluğ­a bıraka cak.

İktidarın değişmediğ­ini, “7AYYIP’IN” gitmediğin­i görünce de çok şaşıracakl­ar. Çünkü böyle bir beklenti içine itildiler.

Bu yürüyüşe Muharrem de katılsın, ona buna kafa atarak ilerlesin. Yürüyüşte birkaç da ayak tırnağı bıraksın, Kemal Bey öyle yapmıştı. (Batticon sürsün.)

Bir de, Kemal Bey o yürüyüşten sonra Çanakkale’ye tanrıça heykeli dikecek ti, fos çıktı. Peki “HER GüN CUMA NAMA Zı KıLACAK” kadar hepimizden daha sıkı Müslüman olan Muharrem ne yapar?

Belki de şiir yazar: Kuantum para etmi yor, Tatanka olayım senin için...

·\H

 ??  ?? (QJLQ $5',d
(QJLQ $5',d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye