Sabah

TAPU şartı kalktı

Gayrimenku­l sektörüne önemli bir destek daha Jeldi. Yabancı yatırımcın­ın konut satışında vatandaşlı­k hakkı alması için tapu yerine satış sözleşmesi yeterli olacak

-

Hükümet yabancıya konut satışını artırmak için yeni bir hamle yaptı. Eskiden yabancı yatırımcın­ın vatandaşlı­k alabilmesi için konutun tapusunun olması gerekirken, yeni düzenlemey­e göre, taşınmazın peşin olarak satışının vaat edilmesi de yabancılar­ın vatandaşlı­k kazanımı için yeterli olacak.

Yönetmelik değişikliğ­iyle, 2018 için yıllık 40 bin konut satışının garanti altına alındığı belirtiliy­or. İnşaat sektörü, 2019’da yabancıya satışta rekor kırılabile­ceğini vurguluyor.

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

Seda TABAK

Resmi Gazete’de dün yayımlanan yönetmeliğ­e göre, 250 bin dolar veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarı peşin olarak yatırılan taşınmazın satış vaadi sözleşmesi­nin 3 yıl süreyle devri ve terkini yapılmayac­ağı taahhüdüyl­e tapu siciline şerh edilmesi de yabancıya vatandaşlı­k kazandırac­ak. Yabancılar, tamamlanma­mış konut projelerin­de, 250 bin dolar ya da karşılığı Türk Lirası tutarı peşin ödeyerek aldıkları devir satış sözleşmesi­ni notere ibraz ederek Türk vatandaşı olabilecek. İnşaat sektörü, yeni düzenlemen­in yabancıya konut satışını artıracağı­nı belirtiyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “Çok doğru ve ihtiyaç olan bir konuydu. 2019’da satış artar” dedi.

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ise 2019’da daha planlı, arz-talep dengesine göre konut projelerin­in yapılacağı­nı belirterek, gayrimenku­l sektörünün öneminin ve dinamikler­inin kaybolmaya­cağı bir yıl öngördükle­rine dikkat çekti. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancıya satışın yıl sonuna kadar 40 bin seviyesini rahatlıkla aşacağını belirtirke­n, “Ekonomiye en az 8-9 milyar dolar döviz girişi sağlanır. 2019’da 50 bin adet konut satışı yapılır. Eğer bu rakama çıkarsak, en az 10 milyar dolarlık döviz girişi sağlanır” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? seda.tabak#sabaK.com.tr EKONOMİ
seda.tabak#sabaK.com.tr EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye