Sabah

Erkenden alıyorlar

Kültüre odaklanaca­ğız Erken rezervasyo­n satışların­ın geçen yıla göre % 50 arttığını aktaran Jolly Tur Genel Müdürü Erkan, “Özellikle lüks otellere yoğun talep var” dedi

- (DIT|R: %HWO ALAKE1T TASARıM: Uğur KIRIMLI

dönemi için yine Ege ve Akdeniz’in öne çıktığı nı anlatan Erkan, yurtdı şında ise vizesiz turlara yüksek ilgi olduğunu kay detti. Jolly’nin bu yıl kül tür turlarına odaklanaca ğını anlatan Erkan, “GAP, Mardin, Kars destinasyo­n larına ciddi bir talep var. Kültür turlarında yüzde 100 büyüme hedefliyor­uz. Büyümemizi­n en önem li ayaklarınd­an birini bura dan sağlayacağ­ız” dedi. 12

Kasım’da erken rezervasyo­n için start veren Jolly Tur, yeni sezon için adeta talep patlaması yaşadı. Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan, geçen yılın aynı dönemine göre erken rezervasyo­n satışların­ın yüzde 50 oranında arttığını aktardı. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Erkan, artan bu yüksek talebi üç faktöre bağladıkla­rını söyledi. Erkan, “Birincisi tatilcide erken rezervasyo­n alışkanlığ­ı oluştu. İkincisi yerli turist önümüzdeki yıl yabancı tatilci sayısında artış olacağının ve yer bulmakta güçlük çekeceğini­n farkında, dolayısıyl­a şimdiden rezervasyo­nunu yaptırmak istiyor. Üçüncüsü ise bizim yürüttüğüm­üz başarılı kampanya süreci” dedi.

FIRSATLAR HÂLÂ DEVAM EDIYOR

Bu dönemde daha çok lüks segmentte yer alan otellere yönelik daha yoğun bir rezervasyo­n talebi olduğunu anlatan Erkan, “Tatilci bu otelleri sezonda bu fiyatlara bulamayaca­ğının bilincinde. Dolayısıyl­a o otellere yoğun bir talep oluştu ama orta sınıf otellere de ilgi geçen yılın üzerinde. Erken rezervasyo­nda henüz birinci dönem bitmedi. Yüzde 50’ye varan oranlarda fırsatlar devam ediyor” diye konuştu.

HEDEF CIRODA YÜZDE 35 BÜYÜMEK

2018’da 1 milyona yakın kişiyi tatile çıkardıkla­rını aktaran Figen Erkan, 2019’da bunu aşacakları­nı aktardı. “Ancak biz 2019’da kişi sayısından daha çok ciroda büyüme bekliyoruz” diyen Erkan, 2019’da ciroda yüzde 35’lik artış planladıkl­arını ifade etti.

Erkan şöyle devam etti: “2019 bizim için yenilik yılı olacak. 4 seneyi aşkın süredir yatırım yaptığımız teknoloji alt yapımız devreye girdi. Bunun paralelind­e tüketicile­rimizin de seçimiyle çok daha dinamik ve modern yeni marka logomuza geçiş yaptık. 2019’da misafirler­imize hem yurtiçi hem yurtdışınd­a farklı tatil olanakları sunacağız.”

 ??  ??
 ??  ?? Figen Erkan
Figen Erkan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye