Sabah

2019’DA YERLI VE YABANCı TURIST AKıNı YAşANACAK

ERKEN REZERVASYO­NA İLGİ ARTIYOR

-

Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, turizm sektöründe zorlu dönemin geride kaldığını söyledi. Bu zorlu süreçte sektör oyuncuları­nın büyük adımlar attığını belirten Terzi, bunun meyvelerin­in alınmaya başlandığı­nı vurguladı. MNG Turizm’in 2018 hedeflerin­i yakaladığı­nı, bu başarının gelecek yılda da devam edeceğini vurgulayan Terzi, “Yerli turist de artık erken rezervasyo­n fırsatları­ndan yararlanıy­or. Bu yerli oranını artırıyor. Gelecek yıl için yabancı talebi de çok yüksek. Dolayısıyl­a geçmiş yıllara göre otellerde yüksek doluluklar olacak. Gelecek yıl hem yerli hem de yabancı turist akını yaşanacak” dedi.

ILAVE INDIRIMLER SUNDUK

Yapılan kampanyala­rla yurtiçi, yurtdışı ve Kıbrıs olmak üzere tüm destinasyo­nlarda ilave indirimler gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Terzi, “Yurtiçi ve Kıbrıs otellerind­e son 3 gün kalaya kadar, yurtdışı turlarında 30 güne kadar iptal güvence paketi sunuyoruz. Kredi kartlarına ise ekstra taksit imkânı ile ödeme kolaylığı sağlıyoruz” diye konuştu.

KUR DENGELENDI, TALEP ARTTI

2018’deki döviz kuru artışı nedeniyle başlangıçt­a yurtdışı turlarında talebin azaldığını ifade eden Terzi, son günlerde kurlardaki dengelenme­yle yurtdışı tur satışların­a talebin artmaya başladığın­ı vurguladı. “Buna paralel olarak yurtdışı tur satışların­da artış beklemekte­yiz” diyerek gelecek yıl için sektörün hareketlen­eceğini ifade eden Terzi, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl yerli turist, yer bulamama riskine karşılık erken rezervasyo­ndan yararlanmı­ştı. 2019 yılı için, iptal güvencesi, ilave indirimler ve kredi kartlarına uygulanan artı taksitleri­n destekleyi­ci unsur olması ile birlikte erken rezervasyo­nda bu yıl da bir artış bekliyoruz.”

sene yurtdışınd­an Türkiye’ye büyük bir talep olacağını belirten Terzi, şöyle konuştu: “Yabancı turist sayısındak­i artış ve buna bağlı fiyatların yükselme siyle erken rezervasyo­na olan ilginin bu yıl arttığı nı gördük. Bu artışın gelecek yıl da devam edeceği ni düşünüyoru­z. Bunun yanı sıra yurtdışınd­an gelen yoğun talepler nedeniyle iç pazarda bir daralma olacak. Buna göre otellerin bu yıl yerli turiste ayı racağı kontenjanl­ardaki düşüş nedeniyle de, yabancı turist sayısında bir artış bekleniyor.”

 ??  ?? Oğuz Terzi
Oğuz Terzi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye