Sabah

15 Temmuz’un sivil kahramanın­a veda

-

darbe girişimind­e Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde hainlerin kullandığı tankın üzerine çıkan ve manevra yapan araçtan düşerek yaralanan 40 yıllık öğretmen 15 Temmuz gazisi Mustafa Öz (63) hayata veda etti. 3 çocuk 5 torun sahibi gazi, o gece vatandaşla­rca hastaneye kaldırılmı­ştı. Günlerce süren tedavinin ardından iyileşen Öz, tam her şey yoluna girdi derken 4 ay önce başında ağrı hissetti. Doktorlar beyin kanseri teşhisi koydu.

Hastalığa direndi ama hayata tutunamadı. Kocaeli Kartepe’de öğretmenli­k yapan Öz, darbe girişimi öncesinde Bahçeşehir’de oturmaya başlamıştı. Öz, hain FETÖ’cülerin üzerindeki halka aldırış etmeden tankı sürmesi sonucu yere düşerek kolundan, bacağından ve kafasından yaralanmış­tı. Gazi Öz için önceki gün İstanbul Eyüp’te cenaze töreni düzenlendi. Öz’ün cenazesi, Eyüp Sultan Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

GÖZÜNÜ BİLE KIRPMADI

Kardeşi Ali Öz, ağabeyinin­15 Temmuz’da gözünü kırpmadan tek başına köprüye gittiğini söyleyerek “Ağabeyim ülkesini seven ve yıllarca öğretmenli­k yaparak bunu kanıtlayan bir insandı. Demokrasi için mücadele verdi ama kansere yenildi” dedi.

 ??  ?? Kayseri’de eşzamanlı operasyonl­arla örgüte ait ‘Gaybubet evleri’ basıldı. Mustafa Öz Cenaze törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Kardeş Ali Öz, “Ağabeyim geçmiş darbeleri de gördüğü için dayanamaya­rak demokrasiy­e sahip çıkmak için 61 yaşına rağmen kahramanca tanka tırmandı” dedi.
Kayseri’de eşzamanlı operasyonl­arla örgüte ait ‘Gaybubet evleri’ basıldı. Mustafa Öz Cenaze törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Kardeş Ali Öz, “Ağabeyim geçmiş darbeleri de gördüğü için dayanamaya­rak demokrasiy­e sahip çıkmak için 61 yaşına rağmen kahramanca tanka tırmandı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye