Sabah

KRİPTO FETÖ’CÜLERE

Yargı, emniyet, hükümetin kararlılığ­ıyla darbe girişimi sonrası kripto FETÖ faaliyetle­rini sürdüren teröristle­r tek tek ortaya çıkarılıyo­r. Dün birçok ilde yapılan operasyonl­arla 39 kripto FETÖ’cü tutuklandı, 142 şüpheli gözaltında

-

Adana’da daha önce Adana Emniyet Müdürlüğü’nde 1. sınıf emniyet müdürlüğü rütbesine kadar yükselen ve başta kaçakçılık olmak üzere bir çok şubeden sorumlu emniyet müdür yardımcılı­ğı yaparken 2014’te emekli olduktan sonra 675 numaralı KHK ile rütbeleri sökülen Mustafa Avcı’nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli FETÖ’den tutuklandı. Mustafa Avcı’nın 2011-2012 arasında Adana Emniyet Müdürlüğü yapan ağabeyi Mehmet Avcı da FETÖ’den yargılanıy­or.

n Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “terör örgütü yöneticili­ği yapmak” suçundan haklarında çıkarılan yakalama kararı üzerine 30 Kasım’da Adana’da saklandıkl­arı evde gözaltına alınan, örgütün Şanlıurfa il imamı Osman Nuri Karabaş ve eşi tutuklandı.

n İzmir’de örgüt imamlarıyl­a, ankesörlü telefonlar aracılığıy­la bağlantı kurdukları belirlenen 46’sı infaz koruma memuru, 5’i zabıt katibi, 4’ü mübaşir, biri icra memuru, biri veri hazırlama ve kontrol işletmeni, biri teknisyen, biri güvenlik görevlisi, biri kaloriferc­i, biri ceza infaz kurumunda görevli aşçı, biri de şoför 62 şüpheliden 53’ü gözaltına alındı.

n Kayseri merkezli 13 ilde, örgütün ‘gaybubet’ diye tanımladığ­ı hücre evlerine yönelik baskınlard­a gözaltına alınan 37 şüpheliden 19’u tutuklandı.

n Karaman’da örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar aracılığıy­la bağlantı kurdukları belirlenen ve askeri mahrem yapılanmay­a yönelik soruşturma­da gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

n Manisa’da Örgütün TSK yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da gözaltına alınan 4 asker tutuklandı.

n Karabük’te Örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar aracılığıy­la bağlantı kurdukları belirlenen 3 asker tutuklandı.

n İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan ByLock operasyonu­nda haklarında gözaltı kararı verilen 42 şüpheliden 8’i yakalandı.

 ??  ?? Mustafa Avcı Örgütün Ş.Urfa imamı Osman Nuri Karabaş Paulo Bachera Jerald Whitehouse
Mustafa Avcı Örgütün Ş.Urfa imamı Osman Nuri Karabaş Paulo Bachera Jerald Whitehouse
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye