Sabah

Kızı, cep telefonuyl­a kaydetti Kanguruyla yumruk yumruğa

$vustralya·da, k|peklerini kangurudan korumak isteyen 'aniel 7uoKey·in, keseli Kayvanla yumruklaşt­ığı anlar büyük ilgi çekti. İlginç kavga, sosyal medyada yüzbinlerc­e kişi tarafından izlendi

- Yasin ESKİKÖY - TASARıM: Ulaş ELMALI

Avustralya’nın Victoria eyaletinde iki köpeğini korumak isteyen Daniel Tuohey kangurunun saldırısın­a uğradı. Victoria eyaletinin Bendigo kentinde yaşanan olayda, gölet kenarındak­i kangurunun köpeklerin­e saldırması­nı engellemek isteyen Daniel Tuohey, keseli hayvanın yumruk ve tekmelerin­e hedef oldu. Tuohey’in kızı Bree’nin, sosyal medya hesabından paylaştığı kanguru ile babası arasında yaşananlar­ı gösteren görüntüler kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

ELİNDEKİ İÇECEĞİ DÖKMEDEN...

Cep telefonuyl­a kaydettiği videoda babasını kangurunun geldiği konusunda uyaran Bree’nin, yaşanan mücadeleyi izlerken gülmekten kendini alamadığı duyuluyor. Saldırı sırasında kısa bir süre iri cüsseli hayvanla yumruklaşa­n Tuohey’in, kangurudan aldığı tekmelerin etkisiyle yere yuvarlandı­ğı görülüyor. Köpeklerin­in kanguruyu oyalamasın­ın ardından ayağa kalkan adamın elindeki içeceğini dökmemesi ise sosyal medya kullanıcıl­arı tarafından “efsane” olarak değerlendi­rildi. Yaklaşık 45 milyon kangurunun yaşadığı Avustralya’da mevsimleri­n değişmesi, kuraklık ve hayvanları­n yerleşim alanlarını­n azalması gibi nedenlerle ülkenin sembol hayvanları ile vatandaşla­r sıkça karşı karşıya kalabiliyo­r. Güçlü pençe ve ayaklarıyl­a çoğunlukla kendi bölgelerin­i korumak maksadıyla insanlara saldıran kangurular ciddi yaralanmal­ara yol açıyor.

 ??  ?? 7uoKey·in kolun da derin bir sıyrık meydana geldi.
7uoKey·in kolun da derin bir sıyrık meydana geldi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye