Sabah

Katliamın altından rüşvet çarkı çıktı

ADAnA’DA CH3’lI dukurovA %ElEDIyEsI’nDE 2 kIşInIn ölümüylE sonuçlAnAn kAtlIAmın AltınDAn rüşvEt çArkı çıktı. TutuklAnAn zABıtA mEmuru soğukkAnlı­lıklA olAyı AnlAttı

- ADANA

CHP’LI Çukurova Belediyesi’ndeki katliamın detayları ortaya çıktı. Zanlı Altuğ ile öldürdüğü zabıta komiseri Aykan’ın iş vaadiyle rüşvet aldığı iddia edildi. Görev yerinin değiştiril­mesine kızan Altuğ önüne geleni vurduğunu söyledi.

Adana’da, önceki gün zabıta memuru Ahmet Altuğ’un (51), görev yaptığı CHP’li Çukurova Belediyesi’ni basarak, aynı zamanda emekli emniyet müdürü de olan Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu (51) ile zabıta komiseri Habil Aykan’ı öldüren, zabıta amiri Kenan Özdemir’i yaraladığı katliamın ayrıntılar­ı ortaya çıktı. İddiaya göre bir yıl önce, uzman çavuşlukta­n ayrılan ve belediyede zabıta olmak isteyen S.Y. ve H.K. ile memur olmak isteyen soyadı bilinmeyen M., bir tanıdık vasıtasıyl­a Zabıta Müdürlüğü’nde amir olan Ahmet Altuğ ve komiser Habil Aykan ile tanıştı. Belediyede işe aldırma vaadiyle 2 uzman çavuştan 150 bin TL, memur olmak isteyen M.’den de 55 bin TL alan Altuğ ve Aykan, 40 gün içinde işe giremedikl­eri takdirde parayı iade etme sözü de verdi. Ancak ikili sözünü tutamadı. İddialar ayyuka çıkınca, belediye yetkililer­i Ahmet Altuğ’u, “Seni tekrar görevine getireceği­z” diyerek, memur olarak yapı işleri müdürlüğün­de gönderdi. Ancak Ahmet Altuğ, tekrar görevine döndürülme­di. Bunun üzerine, önce sosyal medya hesabından, “Aralık ayının onbeşinden sonra kim istifa edecek kim canının derdine düşecek hep beraber göreceğiz” paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

Belediyeyi basıp 2 kişiyi öldürüp bir kişiyi de yaralayan Altuğ tutuklandı. Altuğ’un ilk ifadesinde, “Hakkımda aslı astarı olmayan yolsuzluk iddiaların­da bulundular. İnsanların yüzüne bakamaz oldum. Eşimle boşanma aşamasına geldim. Belediyede herkes kimin ne yaptığını biliyor. Önüme geleni vururum diyerek belediyeye girdim. Direkt Cengiz’in odasına gidecektim ama önüme ilk Habil çıktığı için onu vurdum” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Birinin şikayeti üzerine zabıta müdürü bu saldırgan arkadaşı şikayet edenle yüzleştird­iği, onun üzerine de görev yerinin değiştiril­diğini biliyorum” dedi.

 ??  ?? 2 kişiyi öldüren zabıta amiri Ahmet Altuğ tutuklandı.
2 kişiyi öldüren zabıta amiri Ahmet Altuğ tutuklandı.
 ??  ?? ZABıtA KomIsErI HABIl AykAn ZABıtA MüDürü CEnGIz AyDoğDu delik \elek Ji\ diUileUek adli \e\e VeYk edi len Ahmet Altuğ tutuklandı.
ZABıtA KomIsErI HABIl AykAn ZABıtA MüDürü CEnGIz AyDoğDu delik \elek Ji\ diUileUek adli \e\e VeYk edi len Ahmet Altuğ tutuklandı.
 ??  ??
 ??  ?? KAtlIAmDA ölEnlEr, Dün BElEDIyEnI­n önünDE DüzEnlEnEn törEnIn ArDınDAn toprAğA vErIlDI. CEnAzE törEnInDE HABIl AykAn’ın kızı ElIF IlE zABıtA mEmurlArı GözyAşı Döktü.
KAtlIAmDA ölEnlEr, Dün BElEDIyEnI­n önünDE DüzEnlEnEn törEnIn ArDınDAn toprAğA vErIlDI. CEnAzE törEnInDE HABIl AykAn’ın kızı ElIF IlE zABıtA mEmurlArı GözyAşı Döktü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye