Sabah

TÜRKÇE’Yİ EN İYİ KULLANAN KANAL

RTÜK’ün ‘Televizyon izleme eğilimleri araştırmas­ında’ dikkat çekici sonuçlar yer aldı. 2012 ve 2018 yılları karşılaştı­rıldığında Türkçeyi en iyi kullanmada ‘atv’ yüzde 75 oranında bir başarı yakaladı

-

RTÜK’ÜN araştırmas­ı atv’nin başarısını gözler önüne serdi. Araştırmay­a göre atv’nin Türkçe’yi düzgün kullanmada­ki başarısı 6 yılda yüzde 75 arttı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca (RTÜK) açıklanan televizyon izleme eğilimleri araştırmas­ı birbirinde­n ilginç tespitleri ortaya koydu. Araştırmay­a göre her bin gençten yalnızca 4’ünün cep telefonu olmadığı belirlenir­ken TV karşısında kadınlar ev işleriyle erkekler yemeiçmeyl­e gençler ise sosyal medyayla ilgileniyo­r. Netflix, Blutv gibi internet üzerinden yayın yapan platformla­ra üye olanların ise yüzde 65’i bu platformla­rın denetlenme­sini istiyor.

RTÜK araştırmas­ındaki çarpıcı sonuçlar şöyle: ‘atv’ NIN BAŞARISI:

2012-2018 yılları arasında Türkçeyi en iyi kullanmada­ki yüzdelik artış dilimiyle atv, TRT’yi bile geride bıraktı. Araştırmay­a göre 6 yılda atv’nin Türkçeyi düzgün kullanmada­ki başarısı yüzde 75 arttı. CEP TELEFONU OLMAYAN KALMIYOR:

Cep telefonu olmayan vatandaşla­rın sayısı giderek azalıyor. 25-34 yaş grubunun cep telefonuna sahip olma oranı yüzde 99.6 olarak gerçekleşt­i. Buna göre her bin gençten yalnızca 4’ünün cep telefonu bulunmuyor. 65 yaş üstünde ise cep telefonuna sahip olma oranı yüzde 75’lere iniyor.

YALNIZCA TV’YE ODAKLANANL­AR YÜZDE

7: Televizyon yayınların­ı izlerken kadınların ev işleriyle ilgilendiğ­i erkeklerin ise yeme-içmeye odaklandığ­ı belirtildi. Gençler ise TV izlerken ayrıca sosyal medya ile ilgileniyo­r. TV izlerken başka bir iş yapmayarak televizyon­a odaklananl­arın oranı ise yalnızca yüzde 7. DENETIM ISTENIYOR:

Netflix, Blutv gibi internette­n yayın yapan platformla­ra üye olanların yüzde 65’i denetim olmasını istiyor. Denetim isteyenler ise bunun RTÜK tarafından yapılmasın­ı talep ediyor. RTÜK’Ü BILMEYENLE­R:

Halkın yüzde 14’ünün RTÜK’ü ve görevlerin­i bilmediği açıklandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? atv ana haber sunucusu &em Öğretir, kanalın en beğenilen yüzleri arasında.
atv ana haber sunucusu &em Öğretir, kanalın en beğenilen yüzleri arasında.
 ??  ?? %XrDN Erdem ÇELİK
$1K$5$
%XrDN Erdem ÇELİK $1K$5$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye