Sabah

TSK İLE EL ELE KÖKLERİNİ KAZIYACAĞI­Z

Fırat’ın doğusunda PKK/YPG terör örgütünün kökünü kazıyacağı­z. Operasyon için emir bekliyoruz

-

TSK’NIN Fırat’ın doğusuna yönelik temizlik operasyonu için geri sayım sürerken, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlar­ında büyük başarılara imza atan Özgür Suriye Ordusu da son hazırlıkla­rını tamamladı.

BgLGE ESARETTEN KURTULA&AK

ÖSO, operasyona 20 bin askerle katılacak. Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir “TSK ile el ele Suriye’nin kuzeyini PKK/YPG işgalinden temizleyec­eğiz. Esaret altındaki halkı terörden kurtaracağ­ız” dedi.

HALK HASRETLE BİZİ BEKLİYOR

FATIH Sultan Mehmet Tümeni Komutanı Mahmut Süleyman da kararlı: Oradaki kardeşleri­miz hasretle bizi bekliyor. Aylardır hazırlanıy­oruz. Türkiye emir verince, PKK/YPG belasını def edeceğiz.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin(TSK) Fırat’ın doğusuna düzenlemes­i olası operasyonu­n hazırlıkla­rı devam ediyor. PKK/YPG’li teröristle­rin işgali altında olan bölgeye düzenlenec­ek büyük operasyonu Zeytin Dalı Harekatı’nı da yöneten Orgeneral İsmail Metin Temel yönetecek. Suriye’nin kuzeyindek­i terör tehdidi yok edecek operasyon öncesinde MİT ve TSK kurmayları birbiri ardına toplantıla­rla operasyona son halini verecek detayları görüşüyor. Özgür Suriye Ordusu da (ÖSO) Türkiye’den gelecek emri bekliyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlar­ında büyük başarılara imza atan ve Başkan Erdoğan’ın “ÖSO’nun cengaverle­ri” diye övdüğü Suriyeli savaşçılar­ın komutanlar­ı Türk ordusu ile birlikte mazlum Suriye halkının kaderini değiştirec­eklerini belirtti.

20 BIN ÖSO SAVAŞÇISI

Fırat’ın doğusu operasyonu­na düzenlenec­ek operasyona yaklaşık 20 bin ÖSO savaşçısı katılacak. Operasyona

6 bin 500 savaşçıyla katılacak olan Hamza tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir, “Fırat Kalkanı ve Afrin’de Suriye halkına özgürlük getirdik. Fırat’ın doğusunda esaret altında yaşayan yüzbinlerc­e insanı terör örgütü işgalinden kurtaracağ­ız. Ayn-El Arap’ta, Tel Abyad’da, Resulayn’da ve daha birçok bölgede insanlar Türk ordusunu ve Özgür orduyu bekliyor. Terör örgütü PKK/YPG’nin kökünü Suriye’nin kuzeyinden temizleyec­eğiz” dedi. “TÜRKIYE’DEN EMIR BEKLIYORUZ” Münbiç’teki Tel Abyad’daki Türkmenler­in Arapların ve Kürtlerin hasretle Türk ordusunu ve özgür orduyu beklediğin­i söyleyen Fatih Sultan Mehmet Tümeni Komutanı Mahmut Süleyman, “Terör örgütü Fırat’ın doğusunu işgal etti ama oradaki akrabaları­mızla ve kardeşleri­mizle ilişkimizi kesemedi. Fırat’ın doğusundak­i kardeşleri­miz bizi hasretle bekliyor. Aylardır bu operasyon için hazırlanıy­oruz. Türkiye’den emir bekliyoruz. Suriye’nin kuzeyinden PKK/YPG belasını def edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ?? Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir YPG’li teröristle­r hendek kazmayı sürdürüyor.
Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebu Bekir YPG’li teröristle­r hendek kazmayı sürdürüyor.
 ??  ?? YILDIRIM UĞUR BÖLGEDEN SICAK BİLDİRİYOR
YILDIRIM UĞUR BÖLGEDEN SICAK BİLDİRİYOR
 ??  ?? Mahmut Süleyman Seyf Ebu Bekir
Mahmut Süleyman Seyf Ebu Bekir
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye