Sabah

Kırgızista­n’daki FETÖ AVM’si geri alınıyor

TMSF, FETÖ’nün finansörü Kaynak Holding’in yurtdışınd­aki mal varlıkları­yla ilgili hukuki süreç başlattı. 15 Temmuz’dan iki gün sonra Kırgızista­n’da usulsüz devredilen Vefa Center geri alınıyor

- (GLW|r:

FETÖ’nün finansörü Kaynak Holding’in Kırgızista­n’ın başkenti Bişkek’teki alışveriş merkezi Vefa Center’ın geri alınması için kritik bir aşama aşıldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz’daki hain darbeden 2 gün sonra hisse devriyle Kırgızista­n'da yerleşik olan iki Türk vatandaşın­a satılan AVM’yi geri almak için başlattığı hukuk savaşını kazanmak üzere…

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “Devrin geçersiz olacağına dair hukuki süreç başlattık. Bu davaların hepsi Bişkek'te görüldü. Elimizdeki belgeleri verdik. Yüksek mahkeme aleyhimize olan birinci derece mahkemesin­in kararını yeniden görülmesi için iade etti” dedi. Gülal, KHK’larda soruşturma açıldıktan sonra yapılan her türlü hisse devrinin geçersiz olduğuna dair madde olduğunu hatırlattı.

DİKİLİ’DEKİ ADAYA PROJE

SABAH’ın sorularını yanıtlayan Gülal, Dumankaya ve Fi Yapı’yla ilgili mağduriyet­lerin giderilmek üzere olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Dumankaya’nın Mozaik projesinde kontrol Almanlar’da… Diğer taraflarda da son aşamadayız. Ayrı ayrı sözleşme yaptık. Oradaki mağduriyet giderildi. Fi Yapı ile ilgili de şöyle bir durum var: Fi Yapı'da mağduriyet 2008'de oluştu. Devreye TMSF girince biraz daha umutlandıl­ar. Fi Yapı'da mağduriyet­in sebebi devlet ya da TMSF değil. Bu nedenle buraya kamunun bir kaynak aktarması söz konusu değil. Fi Yapı'nın 5 bin küsür mağduru var. Parası yok ama aktifinde Dikili'de bir adası var. Almanlar oraya turizm ve sağlık merkezi kurmak için proje üzerinde çalışıyor. Son aşamaya geldi. O proje para kazanınca mağduriyet­lerin büyük kısmı giderilece­k. Konut projelerin­de mağduriyet­i olan toplam 8 bin 146 kişi var. İnanlar'da da 600 kişi var.”

 ??  ??
 ??  ?? Muhiddin Gülal
)ETg’NÜN finansörü Kaynak Holding, 15 Temmuz’dan hemen sonra Bişkek’teki Vefa Center’ı usulsüz devretti. AVM’yi geri almak için hukuk savaşı başlatan TMSF Başkanı Gülal, “Devrin geçersizli­ğini gösteren belgeleri mahkemeye sunduk” dedi.
Muhiddin Gülal )ETg’NÜN finansörü Kaynak Holding, 15 Temmuz’dan hemen sonra Bişkek’teki Vefa Center’ı usulsüz devretti. AVM’yi geri almak için hukuk savaşı başlatan TMSF Başkanı Gülal, “Devrin geçersizli­ğini gösteren belgeleri mahkemeye sunduk” dedi.
 ??  ??
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr EKONOMİ
ibrahim.acar@sabah.com.tr EKONOMİ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye