Sabah

Telekom’da hisse devri tamam

7RK 7ELEKOM·DA Y]DE HISSE, KREDI VEREN BANKALARıN ORTAK OLDUğU şIRKETE DEVREDILDI. BAşKANLığA ÖMER )ATIH 6AYAN GETIRILIRK­EN, 3 BANKACı DA YöNETIME GIRDI

- Editör: Oktay ÖZDABAKOĞL­U - TAsArım: 6HoLO KA<A

Ojer Telekomüni­kasyon A.Ş.’nin (OTAŞ) sahibi olduğu ve mevcut kredilerin­in teminatını oluşturmak amacıyla kredi verenlere rehin verilen Türk Telekom’un yüzde 55 hissesine denk gelen A grubu paylar, resmi olarak kredi verenler tarafından kurulan özel amaçlı şirket Levent Yapılandır­ma Yönetimi A.Ş. (LYY) tarafından devralındı. LYY, Türk Ticaret Kanunu’nun 499. maddesi uyarınca şirketin pay defterine yeni hissedar olarak kaydedildi.

BÜYÜK ORTAK AKBANK

OTAŞ’a kredi veren bankalarda­n Akbank, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası da yaptıkları açıklamala­rda, hisselerin, Levent Yapılandır­ma Yönetimi tarafından devralındı­ğını bildirdi. LYY’ye Akbank yüzde 35.5598, Garanti yüzde 22.1265 ve İş Bankası yüzde 11.5972 iştirak etti.

Türk Telekom’un Genel Kurulu 25 Ocak 2019’da gerçekleşt­irilecek. LYY, borsadaki ortaklara çağrı yükümlülüğ­ünden muaf olmak için, Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunacak. LYY tarafından yapılan açıklamada, ortaklık yapısındak­i belirsizli­klerin ortadan kalkması ile faaliyetle­rin sorunsuz yürütülmes­inin sağlanacağ­ı, temel amacın ise en hızlı şekilde hisselerin konusunda uzman bir yatırımcıy­a devredilme­si olduğu ifade edildi.

BAŞKAN FATİH SAYAN

Türk Telekomüni­kasyon Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Engin olurken, Türk Telekom’un Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu: “Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin, Eyüp Engin. Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri; Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan, İbrahim Eren.”

 ??  ?? Ömer FAtih SAyAn Cüneyt Sezgin
Ömer FAtih SAyAn Cüneyt Sezgin
 ??  ??
 ??  ?? HAkAn ArAn
HAkAn ArAn
 ??  ?? Eyüp Engin
Eyüp Engin
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye