Sabah

Yeni yıl yeni stratejile­r

- R]OHP GRJDQHU#DKDEHU FRP WU

2018 yılının son haftasına giriyoruz. Özellikle yılın ikinci yarısında kur saldırılar­ına maruz kaldığımız, bugüne geldiğimiz­de dengelenme sürecine adım attığımız, bizim için tecrübe dolu bir yıldı. Elbette bu sürecin sıkıntılar­ını aşmak için ticaret savaşların­ın yaşandığı bir dünyada iş dünyasının üstlendiği rol de çok önemliydi. Bugün genel kurulunu gerçekleşt­irecek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Başkanı Nail Olpak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Hindistan gezisi öncesi konuştuk.

Olpak, 2018 yılının puslu havasında §tica ri diplomasi” mottosuyla 145 iş konseyi ile birer elçi olarak, tüm dünyanın sinir uçlarına değdikleri­ni anlattı. DEİK bu yıl bölgesel yerine ülke bazında iş konseyleri­ni planlayara­k yeni bir dönem başlattı. Olpak, bunun avantajlar­ının da görüldüğün­ü söylüyor.

Tticaret savaşları ve küresel büyümede daralmanın beklendiği 2019 yılında Türkiye avantajlar elde etmek için neler yapmalı? Olpak, “Ticaret dünyanın çimentosu. Bunu ne kadar sıkıştırma­ya çalışırsan­ız bir yerlerden patlayıp kendine yeni yollar arayacaktı­r. O gözle bakıldığın­da biz ürünümüze güveniyors­ak, rekabetçil­ik şartları noktasında aynı imkânlara sahip olmasak da güvenimiz varsa, biz o teKditleri fırsata çeviririz diye ina nıyorum” diyor.

Türkiye yeni dönemde özel stratejile­rle Çin, Latin

Amerika, Hindistan, Meksika ve Afrika gibi pazarlara yönelecek.

Bu noktada Çin, Hindistan gibi ihracat- ithalat dengesiyle açığın kapatılama­yacağı ülkelerle yeni yatırımlar, üçüncü ülkelere yönelik ortak projeler, turizm gündemde olacak. Bu noktada Çin konusunda DEİK Başkanı Olpak’ın bir uyarısını da vurgulamak isterim. O da Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’nin Türkiye için fırsat vaat ettiği kadar sorun olabilecek alanları. Olpak diyor ki “Kuşak ve Yol Projesi üzeri mizden geçmesi nede niyle avantajlı olmak la birlikte bir yandan

da teKdit. Bu projeyle Çin, dünyada tüketimin en fazla olduğu noktalarda­n Avrupa’ya daha fazla ulaşmak istiyor. Hedefi bugün bir ayda gönderdiği malları tren yoluyla bir haftada indirmek. Bunun için 300 milyar dolarlık kaynak aktarıyor. Benim üreticimin elindeki en büyük avantajı olan lojistik avantaj. Yani buradan İtalya, İspanya, Almanya’ya 3-4 günde mal gönderiyor­um. Neredeyse Çinli aynı seviyeye gelecek. Bu bizim karşımıza büyük bir sorun olarak çıkabilir. Nasıl önlemler alabiliriz? Şu anda cevabını bulmamız gereken soru. Bizim bu noktada artı üstünlüğüm­üz ne olacak? Bunu bir devlet stratejisi­yle ortaya koy mamız lazım.”

Değişen ve dönüşen dünyada öne geçmek için her fırsatın önünü açmak için stratejik davranmak şart gibi görünüyor.

TZLWWHU #R]OHPGRJDQHU

 ?? Sg=ÜN g=Ü ?? g]OHP DOĞANER
Sg=ÜN g=Ü g]OHP DOĞANER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye