Sabah

Malezyalıl­ar’ın Türkiye’den çıkma niyeti yok

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hisse satış sürecinde sona gelindi. Malezyalıl­ar’ın Türkiye’den çıkacağı iddiaların­a son noktayı koyan CEO Göral, “Kesinlikle çıkma niyetleri yok” dedi

- feride.cem@sabah.com.tr

Yüzde 100 Malaysia Airports’un iştiraki olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG), yeni yatırımlar­la büyümesini sürdürüyor. Malezyalıl­ar’ın Türkye’den çıkacağı iddiaların­ı kesin bir dille reddeden CEO Ersel Göral, “Malezyalıl­ar Türkiye’ye çok pozitif bakıyorlar. 16 yıl daha işletme süremiz var. Bu sürede 250 milyon euroluk yatırım öngörüyoru­z. Altını çizerek söylüyorum Malezya Airports’un kesinlikle Sabiha Gökçen’den çıkma niyeti yok” dedi. n Sabiha Gökçen’in satış süreci hangi aşamada?

Süreç devam ediyor. Başlangıçt­a hissedarla­r yüzde 49 hisseyi satmak istiyordu. Gelinen noktada değer artınca oran yüzde 50’nin üzerine çıkabilir. Yerli firmaların yanı sıra yabancı yatırım fonları da bizimle ilgileniyo­r. 2019’un ilk çeyreğinde süreç tamamlanır. THY olsa seviniriz ama bizim için Pegasus’un ilgisi de çok önemli.

MEMLEKET PROJESİ OLDU

n İstanbul Havalimanı’nın açılması sizi nasıl etkileyece­k?

İstanbul Havalimanı gerçekten Türkiye için gurur duyulacak bir tesis oldu. Orayı memleket projesi olarak görüyoruz. Elbette işimizin doğası gereği rekabet edeceğiz. Bu yatırımın bize yansımasın­ın pozitif olacağını düşünüyoru­m. Çünkü biz tek şehir havalimanı olacağız. Doğal olarak cazibemiz artacak. Ayrıca noktasal uçuş yapan havayollar­ı için tercih sebebi olacağız. Yeni havalimanı büyürken biz büyümeye nasıl ayak uydurabili­riz, büyümeyi nasıl destekleri­z bunun peşindeyiz. Elbette ki aramızda bir rekabet olacak ama haddimizi bilerek konuşuyoru­z. O ligde o segmentte olmadığımı­zı biliyoruz. n Rekabet için ne gibi hazırlıkla­r yapıyorsun­uz?

Altyapımız­ı güçlendiri­yoruz. İkinci pistimiz halen inşaat halinde. Bu bizim için çok kritik bir yatırım. Yatırımı 2019’un sonunda tamamlarız. Şu anda 40 olan saatlik uçuş kapasitemi­zi 80’e çıkarmış olacağız. Pist kapasiteni­zi tek başına artırmanız yeterli değil. Buna paralel terminal kapasiteni­zi de artırmanız lazım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye