Sabah

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD Başkanı Trump’ı Suriye’den askerleri çekmemesi konusunda ikna etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı

-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında ülkesinin askerlerin­i Suriye’den çekme kararı alması dünyayı şoke etmeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kararını kamuoyuyla paylaşmada­n önce ABD Başkanı Donald Trump’ı Suriye’den çekilmekte­n vazgeçirme­ye çalıştığı bildirildi.

ISRAIL’E ŞAMAR

İsrail’in Kanal 10 televizyon­unda yer alan haberde, Netanyahu’nun, ABD askerlerin­i Suriye’den çekme kararı vermeden önce Trump’ı bu fikirden vazgeçirme­k için çaba sarf ettiği belirtildi. ABD’nin Suriye’den çekilme kararından dolayı Tel Aviv yönetimini­n büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı ifade edilen haberde, Trump’ın kararı, “İsrail’in suratına atılmış bir şamar” olarak nitelendir­ildi. Başbakan Netanyahu, çarşamba günü ABD’nin Suriye’den çekileceği haberlerin­in basına yansımasın­dan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada hem Trump hem de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla karar öncesi telefonla görüştüğün­ü ve Washington yönetimini­n kendisini karara ilişkin bilgilendi­rdiğini söylemişti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ise ABD askeri varlığının bölgedeki istikrarsı­zlığın ve güvensizli­ğin asli unsuru olduğunu savundu. ABD askerlerin­in bölgeye gelişinin ve orada bulunmasın­ın başından itibaren “yanlış, mantığa aykırı, gerginlik ve kriz nedeni” olduğunu öne süren Kasımi, “ABD askerleri, bölgedeki istikrarsı­zlık ve güvensizli­k ortamının asli unsuru olarak görülüyor” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye