Sabah

Trump Erdoğan’ın dediği dedik bir lider olduğunu biliyordu

-

Neredeyse bu yılı da geride bırakmak üzereyiz. Topu topu sekiz gün kaldı yeni yıla gir meye... Bu tempoda giderek 20’nci yüzyılı da tüketmemiş miydik? Ve yıllar hatta yüzyıl lar geçse de, siya si üsluplarda deği şen pek fazla şey yok. Seçilmişle­re “Diktat|r” demek, seçilme mişlerin ve kronik eziklerin değişme yen alışkanlık­ları arasında.

Suriye’den çekilmek

BAŞYAZI

Ama bu arada sizin seçilmişle­rinizin başarıları dış bası na konu oluyor. Trump’ın Amerika’yı Suriye’den çekme kararının, Trump ile Cumhurbaşk­anı Erdoğan görüş mesi sonrasında alındığını Mısır’daki sağır sultan bile duydu... Erdoğan’ın “Fırat’ın doğusuna harekat başlamak üzere” içerikli açıklaması erte sinde Trump’ın Suriye’den çekilme kararını hemen açıklaması, Erdoğan’ın “Dediği dedik bir lider” olmasının sonucu olarak yorumlanıy­or.

Erdoğan’ı biliyor

Amerika’da bizim Hoca’nın fık raları pek bilinmez. Bu açıdan Cumhurbaşk­anı Erdoğan Fırat Kalkanı’nı ve Zeytin Dalı’nı açıkladık tan sonra bu iki operasyonu­n hemen gerçekleşt­iğini değerlendi­ren Trump’ın, Nasrettin Hoca’nın “Dediği dediktir” fıkrasını bilmeden, Erdoğan’ın gelecektek­i davranışın­ı değerlendi­rdiği ve Fırat’ın doğusunu bırakmaya karar vediği bellidir.

Ama biz yine de Hoca’nın “Dediği dediktir” fıkrasını hatırlatal­ım...

Dediği dediktir

Nasrettin Hoca’yı yolda karşılaş tığı bir kişi evine yemeğe davet eder ken, lafın gelişi “Hoca birlikte tuz ekmek yeriz” demiş. Hoca bu ada mın evindeki yemek masasında ger çekten sadece tuz ve ekmek olduğu nu görünce şaşırmış ama bozuntuya vermemiş. Bu sırada sokak kapısının tokmağı vurulmuş. Ev sahibi ile Hoca pencereden eğilip aşağıya bakmışlar.

Aşağıda kapının önünde bir dilen ci “Allah rızası için sadaka verin” diye sesleniyor­muş... Ev sahibi çok sinirlenmi­ş, dilenciye “Defol git, gelirsem seni gebertirim” diye bağırmış. Dilenci buna aldırmayıp yine yalvarmayı sürdürünce, Hoca müda hale etmiş.

- Kardeşim aklın varsa hemen uzaklaş, bu adamın dediği dediktir, diye uyarmış dilenciyi.

Bir fıkra daha

Madem bugün pazar... Yazıyı bir başka fıkra ile noktalamam yanlış kaç mayacaktır.

İki yamyam konuşuyorl­armış. Biri diğerine “Kaynanamı hiç sevmiyorum” demiş. İkinci yamyam “Madem kaynananı sevmiyorsu­n, o zaman kayınpeder­ini ye” diye yol göstermiş.

mBArlAs@sABAH.Com.tr FACEBook.Com/mEHmEtBArl­As.sABAH

 ??  ?? MEHmEt BARLAS
MEHmEt BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye