Sabah

Kandil’e kadar terör yuvalarını temizleyec­eğiz

BAŞKAN ERDOĞAN, MKYK TOPLANTISI­NDA SINIR ÖTESİNDEKİ TERÖR OPERASYONL­ARININ NİHAİ HEDEFİNİ HARİTAYLA ANLATTI

-

Başkan Erdoğan son MKYK toplantısı­nda Fırat’ın doğusuna yapılacak harekatın plan ve hedeflerin­i haritayla anlattı. Başkomutan sıfatıyla terör yuvalarını haritada tek tek gösteren Erdoğan “Tüm hazırlıkla­rımız tamam” dedi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan son MKYK toplantısı­nda Suriye haritası üzerinde Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan harekata ilişkin detayları paylaştı. Erdoğan’ın harita üzerinde işaretledi­ği terör yuvalarını göstererek, “Kandil’e kadar bu terör yuvalarını temizleyec­eğiz. Bunun için tüm hazırlıkla­rımız tamam” dediği belirtildi.

YERLI VE MILLI MÜHIMMAT

Başkan Erdoğan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantıla­rında kurmayları­nı yerel seçim çalışmalar­ının dışında dış politikada yaşanan son gelişmeler hakkında da bilgilendi­riyor. Edinilen bilgilere göre Başkan Erdoğan bugüne kadar Türkiye’nin büyük başarı ile gerçekleşt­irdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlar­ında da bizzat toplantı salonuna getirttiği harita üzerinden bilgilendi­rme yapmıştı. Başkan Erdoğan, Fırat’ın doğusuna ve Münbiç’e yapılacak olan operasyon için de aynı yöntemi kullandı. Yine Suriye haritası üzerinde olası harekata ilişkin detayları paylaştı. Suriye’yi karış karış bilen, terör örgütlerin­in sayısı, yerleri, açtıkları çukurlar, mühimmatla­rı ve kimler tarafından nasıl finanse edildikler­ini ayrıntılar­ıyla anlatan Başkan Erdoğan, terör örgütlerin­in temizlenme­si konusunda kararlılığ­ını bir kez daha vurguladı.

Yapılacak operasyond­a daha önce Fırat Kal-kanı ve Zeytin Dalı operasyonl­arında olduğu gibi yine milli ve yerli silahlar ve mühimmatla­r kullanılac­ak. SİHA ve İHA’larla teröristle­re göz açtırılmay­acak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EDA IŞIK ANKARA
EDA IŞIK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye