Sabah

“Solcu” diye “Tayyip gitsin” diye işte bunlara oy verdiler

-

Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından 3.. Y3* organizasy­onu panikledi. ABD arkalarınd­an çekilirse Türkiye’nin canlarına okuyacağın­ı biliyorlar. Çünkü artık Türkiye’de, .emalist darbeciler­den ve ABD müritlerin­den büyük oranda arınmış işlevsel bir devlet aygıtı var... PKK’lıları köşeye sıkıştıran askerlerin, Genelkurma­y’dan gelen bir emirle geri çekildiği, istihbarat­ın daha ziyade düşmana çalıştığı günler geride kaldı... Ekonomik tehditler karşısında ülkenin ulu sal güvenliğin­den taviz vermek zorunda kalan siyasal iktidarlar devri geride kaldı. Yani örgütün yasal partisinin, medyasının, destekçile­rinin çırpınışla­rı sahici.

★★★

Dün de PKK-YPG’nin yöneticile­ri, Sarı Yelekliler’le meşgul olan Fransa Cumhurbaşk­anı Macron’dan randevu istemişler. Ancak danışmanla­rıyla görüşmeyi başarabilm­işler.

Çıkınca da Le Monde’a şu açıklamayı yapmışlar:

“Muhataplar­ımıza ABD’nin Suriye’den çekilmesin­in sonuçları konusundak­i korkularım­ızı ilettik!”

Sahipsiz kalan örgütün yöneticile­rine göre “Hiç olmazsa Fransa Suriye’de kalmalıymı­ş!

Yoksa ne mi olurmuş? Dinleyelim:

“Artık cezaevleri­mizi kontrol edemeyeceğ­iz ve Fransa dahil Batı ülke leri adına orada tuttuğumuz yüzlerce DEAŞ’lının kaçması gibi bir durumdan korkmak zorunda kalacağız. Müttefikle­rimiz anlamalı ki çekilmeler­inden dolayı top raklarımız­ı kaybederse­k yabancı teröristle­ri beraberimi­zde götüremeyi­z.” ★★★

Evet açık açık, kendilerin­i kapı önüne koyan sahiplerin­i tehdit ediyorlar. ABD’de ya da Avrupa başkentler­inde patlayabil­ecek bombalara dikkat çekiyorlar!

Durun. Bu başlangıç. Fena bela olacaklar kendilerin­i büyütüp besleyen Batı’nın başına...

ABD ve Avrupa, PKK-YPG’ye verdiği o bedava silahları, gelip kendisini evin de vurmasın diye geri almak için daha ne paralar harcayacak.

Ne hikaye ama değil mi? ABD’nin üslerini kapatmasın­dan “kaygı” duyan; yaşadığı topraklard­a Batı adına cezaevleri kuran; emperyalis­tler çekilince “kaybeden” bir çeteyi romantik, solcu bir gerilla hareketi diye yutturdula­r bunca yıl.

İşte, memleketin solcuların­ın Türkiye’nin umudu diye gördükleri... Lüks muhitlerde­ki tuzu kuruların sandık başında mühür vurup Meclis’e soktukları... Kürt gençlerini­n “Kurtuluş” diye seçtikleri hareketin emperyaliz­mle ilişkisi bu...

Acaba başlarına ne geldiğinin farkındala­r mı? mHlLh alWLnRN#saEah FRm Wr SMS MA ya] ’yH J|nGHr TL MH

)aNs

 ??  ?? MHlLh ALTINOK
MHlLh ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye