Sabah

HAVACI ASTSUBAYLA­RIN mahrem abisi itirafçı oldu FETÖ’Fü yüzbaşıyı örgüt imamı ele verdi

FETÖ’nün Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki astsubayla­rın mahrem abisi olduğu tespit edilen Ömer İ., itirafçı oldu. Ömer İ.’nin ifadesi ve teşhisi ile 54 örgüt mensubu daha deşifre oldu

-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki yapılanmas­ına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 28 Kasım’da gözaltına alınan Ömer İ. hakkında iddianame düzenlendi. İddianamed­e, şüpheli Ömer İ’nin, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı mahrem yapılanmas­ı içerisinde Ankara bölgesinde astsubayla­rdan sorumlu öğretmen pozisyonun­da olduğu vurgulandı.

İHANET EDEN BİR YAPI

İddianamey­e göre, soruşturma aşamasında­ki savunmasın­da örgüt içinde faaliyet yürüttüğün­ü kabul eden Ömer İ, şu ifadeleri kullandı: “Bunun bir hata olduğunu kabul ediyorum. Yaşadığımı­z süreçte bu yapının artık bir dini yapı ve cemaat olmaktan çıkıp örgütsel faaliyet yürüten, kendi ülkesine ihanet eden bir yapı olduğunu gördüm. Bu nedenle devletime bildiğim her şeyi anlatmaya karar verdim. Devletin bekası için her zaman hizmet etmeye hazır olduğumun bilinmesin­i istiyorum.”

İçine düştüğü manevi boşluk ve örgüte mensup bazı kişilerin, işsiz kaldığı dönemde yardımcı olmalarını­n yapıya sempatiyle bakmasına neden olduğunu anlatan Ömer İ, “Ben bu

TSK mensupları ile sadece manevi olarak sohbetler yaptım” beyanında bulundu. Ömer İ’nin, örgütle irtibatlı 54 kişiyi teşhis ettiği belirtildi. Etkin pişmanlık hükümlerin­den yararlanma­k isteyen Ömer İ, tutuksuz yargılanma­k serbest bırakıldı. DIYARBAKIR’DA FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında örgü te ait bir evde darbenin Diyarbakır ayağı nı yönetip İl Jandarma Komutanlığ­ı’ndaki rütbeli askerleri telefonla arayarak darbe ye destek isteyen mahrem imamlarla hare ket ettiği tespit edilen Silvan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Sait Yılmaz, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıld­ı. Yılmaz’ı ise TSK’nın sivil mahrem imamıyken itiraf çı olan hocası ele verdi. Örgüt imamı Murat Karagöz, Yılmaz’ın öğrencisi olduğunu belirterek fotoğrafın­dan teşhis etti.

Özgür CEBE /

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye