Sabah

8KRAYNA·DA 2 TüRK KıZ öğRENCI öODüRüODü

-

üniversite öğrencisi iki Türk kız, yaşadıklar­ı evde ölü bulundu. Kızların cinayete kurban gittiği bildirildi.

Harkov Ulusal Karazin Üniversite­si Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Türk vatandaşı Buket Y. ve Zeynep H.’den 3 gündür haber alamayan arkadaşlar­ı dün sabah saatlerind­e polise ihbarda bulundu. Gelen ihbar üzerine harekete geçen polis öğrenciler­in yaşadığı eve gitti. Kiralık olan dairede kızların cansız bedenleri ile karşılaşan ekipler, yaptıkları incelemede öğrenciler­in öldürülmüş oldukların­ı tespit etti.

‘ESKI ARKADAŞIM TAKIP EDIYOR’

Ukrayna basınında çıkan haberlerde, hayatını kaybeden öğrenciler­den birinin, olaydan kısa süre önce ailesine, Türk vatandaşı olan eski erkek arkadaşını­n kendisini takip ettiği yönünde şikâyette bulunduğu yazıldı.

Yerel medyanın, olayın şüphelisi ‘erkek arkadaş’ın gözaltına alınıp sorgulandı­ğını yazmasının ardından polis ekipleri yaptıkları açıklamada, şüphelinin henüz yakalanmad­ığını ve şüpheli ya da şüpheliler­i arama çalışmalar­ının sürdüğünü duyurdu. Emniyet yetkililer­i evin sahibinin de olayla ilgili ifadesini alacakları­nı söyledi.

FAHRI KONSOLOS AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye’nin Harkov Fahri Konsolosu Vladimir Belıy, Harkov Ulusal Karazin Üniversite­si Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan 20 ve 22 yaşlarında­ki iki Türk vatandaşın­ın, Harkov’da Valentinov­skaya Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinde ölü bulundukla­rı bilgisini verdi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Harkov Emniyet Müdür Yardımcısı Sergey Çij, yaptığı açıklamada, dün sabah Harkov’da kiralık bir dairede iki kız üniversite öğrencisin­in cansız bedenlerin­i bulmaları sonrası, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattıkl­arını söyledi.

 ??  ?? Ukrayna polisi Türk öğrencile rin kaldığı evde inceleme yaptı.
Ukrayna polisi Türk öğrencile rin kaldığı evde inceleme yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye