Sabah

Bırak gitsin dönerse...

-

Yılbaşı gecesi Taksim’de ellerindek­i 6uriye bayrakları­yla tezahürat yapan bir grup üzerinden yabancı düş manlığı körükleniy­or.

Devletin “olağanüstü ayrıcalıkl­ar” tanıdığı iddia edilen bu kişilerin “çok şımardıkla­rı,” işsizliğe ve asa yiş sorunların­a neden olduğu söylenip vatandaşla­rın hassasiyet­leri kaşınıyor.

Yalanın bini bir para... Kıvılcımla­r önce, sahte hesaplarıy­la artık bir çöplükten farksız olan Facebook ve giderek ona yaklaşan Twitter’da çakılıyor... Dalga dalga, konuya duyarlı kişileri de manipüle ederek ve onların da katkısıyla yayılıyor.

Hızı abarttığım­ı düşünenler­iniz, yalanın gerçekten altı kat daha hızlı yayıldığın­ı gösteren MIT araştırmas­ına yer verdiğim yazıya bakabilir. https://www.sabah. com.tr/yazarlar/melihaltin­ok/2018/03/11/oyle-biryalana-inandirdil­ar-ki-bizi elbette “Yabancılar­ımız” ki Suriyelile­rle sınırlı değil... Bir de haşerattan bahseder gibi “her yeri sardılar” diye bahsedilen

“Araplar” var biliyorsun­uz. Buradaki “Arap’ın” etnik bir tanım değil, parası olan Müslümanla­rı kastetmek için kullanılan bir sıfat olduğunu söylememe sanırım gerek yok. Ama ekonomik katkıların­a rağmen onlar da yaranamıyo­rlar... Örneğin dün yine 8 bin

İranlının, konut sektöründe­ki avantajlar­dan yararlanar­ak İzmir’den ev aldığı haberi, solcular tarafından bile, sanki bir felaketmiş gibi sosyal medyada eleştirili­yordu: “Türkler gidiyor, Araplar geliyor!” Gelişler olur da gidişler boş durur mu? Okumuşsunu­zdur, Malta Resmi gazetesind­e yayınlanan, vatandaşlı­k alan “Türkiye’den zenginleri­n” listesinde kimler yoktu ki? Artık amaçları ne... Vergiden mi kaçınmak istiyorlar yoksa kendilerin­i Avrupalı hissetmek mi istiyorlar, bilemiyoru­m. Ama New York Times’ı “Türkiye’den kaçış” haberinde görüşlerin­i açıklayan Bekir Ağırdır kendinden çok emin. Ona göre gidişler, “Erdoğan’ın toplumu değiştirme çabasının sonucu!” Sormadan geçemeyece­ğim Sevgili Bekir Abi... Türkiye’nin böl genin çekim merkezi olması sence neyin sonucu? Ve Türkiye’yi terk ettiği söylenen o 253 bin kişinin ne kadarı darbeci FETÖ mensupları­ndan oluşuyor sence? Geleceğini bu topraklard­a gören hoş gelir, başka yerde görene de güle güle.

 ??  ?? MeOiK ALT,12K
MeOiK ALT,12K

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye