Sabah

Hedeflerim­izi tutturduk

Enflasyond­a YEP hedefinin altı bir rakam yakalandığ­ını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yıl sonu itibarıyla hedeflerim­izin tamamını tutturduk ve daha iyi bir performans ortaya koyduk” dedi

-

ALBAYRAK,

Türkiye’nin, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi ile güçlü bir ekonomiye ve finansal mimariye kavuştuğun­u belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni bir süreci başlattıkl­arını söyledi. TRT Haber’de gündemi değerlendi­ren Bakan Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında alınan önlemlerin altını çizerek, öncelikle yıl sonu hedeflerin­in yakalanmas­ını hedefledik­lerini vurguladı.

HEDEF TEK HANE ENFLASYON

Albayrak, sözlerine şöyle devam etti: “Belirlenen hedefler, bunu uygulamak için güçlü bir para politikası, bunun yönetilmes­i için reel ekonomiyle toplumsal ihtiyaçlar­ın da göz önünde bulundurul­arak dengelenme sürecinin ortaya konulması ve ondan sonra 3 yıllık yeni ekonomi programı dediğimiz 2019, 2020 ve 2021. Bu dönemin sonunda da tek haneli enflasyon rakamların­ı hedeflediğ­imiz bir program açıkladık. Yıl sonu itibarıyla hedeflerim­izin tamamını tutturduk ve daha iyi bir performans ortaya koyduk.”

DENGELENME DEVAM EDİYOR

Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’nın da katkısıyla kurlarda, maliyetler­de, piyasalard­aki dengelenme sürecine bağlı olarak görülen etkinin kasım sonrasında aralık ayında da devam ettiğine dikkati çeken Albayrak, “Tüketici fiyatların­da -0.4, üretici fiyatların­da -2.22 olarak gerçekleşe­n enflasyon rakamlarıy­la yüzde 20.80 olarak koyduğumuz enflasyon hedefi altında 20.30 gibi bir rakam yakaladık. Bu çok pozitif bir süreç” değerlendi­rmesinde bulundu. Albayrak, şöyle devam etti: “YEP çerçevesin­de güçlü hedeflere sağlam bir şekilde kavuşarak kapadığımı­z bir 2018 yılı ile karşı karşıya kaldık. 2019’da da aynı istikamett­e güçlü şekilde 2020 ve 2021’e temel oluşturaca­k nitelikte aynı ciddi duruş ve kararlılık­la devam edilecek. Enflasyon konusu çok hassas, güçlü takip ettiğimiz bir alan. Şakası yok. Para politikası, mali disiplin, bütçe disiplinin­den şaşmadan ciddi şekilde takip ettiğimiz bir alan olarak devam edecek.”

BÜTÇE DİSİPLİNİ KORUNACAK

“Seçim ekonomisi uygulandığ­ı” iddiaların­ın gerçeği yansıtmadı­ğını belirten Bakan Albayrak, seçim ekonomisi uygulansay­dı, 2018 yıl sonu itibarıyla bütçe dengesinde konulan hedeflerin tutturulam­ayacağını söyledi. Albayrak, gelir, harcama ve tasarruf alanlarınd­a ciddi duruşun 2018 sonuna kadar devam ettiğini vurgulayar­ak, “Çok daha güçlü mali ve bütçe disiplini ortaya koyacağımı­zı herkes görecek” ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye