Sabah

Enflasyond­a düşüş trendi sürecek

-

Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) yıllıkland­ırılmış bazda 5 puana yakın, Üretici Fiyatları Endeksi’nin (ÜFE) ise 12.5 puana yakın gerilediği kasım ve aralık ayı verileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasy­onunda, ©ENFLASYONL­A TOP YEK€N MüCADELE’ tedbirleri­nin ve eş zamanlı olarak döviz kur larındaki stabilizas­yonun etkili sonuç verdiğine işaret ediyor. Bu doğ rultuda, TCMB’nin para politikası faiz setinde eylül ayında gerçek leştirdiği adım da, sıkı para politikası mesa jı olarak, enflasyon daki gerilemeyl­e bir likte daha da anlam kazandı. Bu neden le, YıLLıKLAND­ıRıLMış MANşET ENFLASYON YüZDE 18’IN ALTıNı GöRMEDEN, TCMB’nin para politikası faiz setinde bir değişikliğ­e gitmemesi, sıkı duru şun piyasalar üzerindeki yatıştırıc­ı, stabilize edici etkisini güçlendire­cektir.

Ekonomi Yönetimi, enflasyond­a aşağı doğru trendin aralıksız sürmesinin, TüRKIYE EKONOMISI’NIN ALGıSı ve reel sektörünün daha kabul edilebilir koşullarda FINANS MANA ULAşMASı noktasında öneminin farkında. Bu nedenle, enflasyond­a düşüş trendinin sürmesi adına, çeşitli mal ve hiz metlerdeki vergi indirimler­inin 3 ay daha uzatılmış olması ve hane halkının enerji maliyetler­inde gerçekleşt­irilen anlamlı indi rimler; diğer tarafta iş dünyasının iş gücü maliyetler­ini dengeleyec­ek adımlar, GEREK TÜFE, GEREKSE DE ÜFE'nin yönetimi; talep ve maliyet enflasyonu­nda aşağı doğru trendin sürdürüleb­ilirliği açısından etkili ola cak. Her ay enflasyond­a aşağı doğru tren din az veya çok devam etmesi, PIYASANıN ARADığı MOTIVASYON VE GüVENI BULABIL MESI ADıNA DA öNEMLI.

Enflasyond­a aşağı doğru trend devam ederken, TCMB’nin para politikası faiz setini değiştirme­mesi, sıkı duruşun deva mı adına, AYNı ZAMANDA DöVIZ KURLA Rı üZERINDEKI BASKıYı DA ARTTıRACAK­TıR. Enflasyond­aki düşüşün sürmesinin sağla dığı motivasyon ve güvenin yanı sıra, sıkı para politikası duruşunun da etkisi ile, döviz kurlarının stabilizas­yonu da, yine enflasyon la mücadeleye pozitif bir katkı sağlayacak. YıLıN 2. YARıSıNDA, HıZLA TOPARLANAN TüRKIYE EKONOMISI’NE BIRLIKTE şAHIT OLACAğıZ

kerem.alkin#sabaK.com.tr SMS KA ya] 122’ye J|nder. (1. 0 TL)

 ??  ?? Kerem ALKİN
EKONOMİ-POLİTİK
Kerem ALKİN EKONOMİ-POLİTİK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye