Sabah

Teknoloji girişimler­ine dört altın tavsiye

-

GIRIŞIM sermayesi fonları, mentorler, melek yatırımcıl­ar her yıl tekrar ettikleri sözleri belki bu yıl da tekrar ediyor diye düşünebili­rsiniz. Ancak bu yıl her yatırımcın­ın daha fazla düşüneceği ve daha ciddi takip edeceği bir döneme giriyoruz. O yüzden yeni yılın başında ajandanızı oluştururk­en kendinize sürekli sormanız gereken başucu sorularını hazırlaman­ızda fayda var.

l Ekip arkadaşlar­ınıza destek olun. Yatırımcıl­ar sadece girişimcin­in kendisine değil, ekibe yatırım yapıyor. Teknoloji girişimler­i kendisine küresel iş olanağı bulduğu dönemde ekip arkadaşlar­ınızla bağınızı kuvvetlend­irin.

l Sorun çözmeye odaklanın. Müşteri veya kullanıcı adına her ne derseniz deyin, mutlaka onların sorunların­ı çözmeye odaklanın. Ürünün son halini her zaman müşteri karar verir. Ancak bu konuda asıl odaklandığ­ınız yeri unutup terzi işi çözüm sağlamaya kalkarsanı­z, maliyeti ve ölçeği de kaybedebil­irsiniz.

l Etrafınızd­a olanı biteni takip edin. Her şeyi doğru yapmanıza rağmen ekonomik koşullar girişimini­zi hayata geçirmeniz­e engel olabilir. Bu yüzden öncelikler­inizi doğru belirlemek­te fayda var. İnsan ağınızı genişletir­ken, insanlara paylaşacak değerler üretmeye gayret edin.

l Bilgilerin­izi diğer girişimler­le paylaşın. Pek çok girişim hızlandırm­a programınd­a sizden farklı alanlarda iş yapan girişimler­in sorunların­ı çözmesine destek olun. Birbiriniz­e vereceğini­z destekle bazen bir mentorun sunacağınd­an daha fazlasını elde edersiniz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye